Thuiswerken

8 tips om thuis te werken

14 maart 2020 door Johan Mos

De thuiswerk survivalkit

Naast de juiste software en hardware heb je nog een aantal dingen nodig om optimaal thuis te kunnen werken. Wij hebben een handige checklijst voor je zodat je meteen aan de slag kunt.

1. Goede koffie
Start je dag met een goede kop koffie of thee.

2. Een goede internetverbinding
Zorg voor een goede internetverbinding door diensten als Netflix en Youtube uit te zetten. Zo raakt je netwerk niet overbelast. Je kunt naast verbinding met het wifi-netwerk ook gebruik maken van het internet door middel van een netwerkkabel of door een hotspot van je mobiel te maken.

3. Rustige werkplek
Zorg voor zo min mogelijk afleiding en voor een goede ergonomische houding om goed te kunnen werken.

4. Proxsys noodkit
Met een Proxsys noodkit leg je een ‘virtuele’ kabel tussen je modem en je werkkamer via het stroomnetwerk. Met twee kastjes die je aansluit op een stroompunt en op je modem, werk je nu met een bekabelde netwerkverbinding.

5. Tweede scherm, extern toetsenbord en muis
Met een extra scherm, extern toetsenbord en muis zorg je ervoor dat je met gemak langere tijd achter je laptop kunt werken zonder een stijve nek te krijgen.

6. Schakel je nummer door
Heb je op kantoor een telefoonnummer waarop je intern of direct bereikbaar bent? Zorg er dan voor dat je dat nummer eventueel doorschakelt naar je mobiele telefoon. Of geef aan klanten je mobiele telefoonnummer door.

7. Informeer je collega’s en klanten
Laat je collega’s en klanten weten dat je vanaf nu thuis werkt en blijf met ze in contact via Teams of zet het in je Outlook agenda.

8. Genoeg pauze
Zorg voor genoeg pauze en afwisseling om helder te blijven. Loop bijvoorbeeld een rondje in de frisse lucht of ga even staand werken.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen