Werken bij Proxsys Onboard Amsterdam

Aandacht voor nieuwe collega's

22 januari 2019 door Sophie Akse

Een event over onboarden van nieuwe collega’s? Jazeker, dat bestaat! En voor iedereen die te maken heeft met werving van personeel eigenlijk een ‘must’ om dit evenement te bezoeken en inspiratie op te doen. Voor zo’n beetje elk bedrijf is goed personeel aantrekken een uitdaging. Hoe ben je als potentieel werkgever interessant en kom je op het netvlies. Bij Proxsys is dat in ieder geval serious business.

Werven en behouden
Met personeel werven ben je er nog niet. Een goed onboardingsproces is minstens zo belangrijk. Het goed laten landen van nieuwe collega’s in de organisatie kent alleen maar voordelen. Hier veel aandacht aan besteden is dus van cruciaal belang. Waarom? Met name om te voorkomen dat een collega weer snel afscheid neemt. Dat is voor die collega niet echt fijn, voor ons niet leuk en gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt ook echt niet slim. Bedrijven zoals Netflix, IBM, ASML en Hema zien het belang van een goed onboardingsproces ook in en deelden hun ervaringen hierover.

Onboarding: deel van het geheel!
Een goed onboardingsproces is niet alleen een HR feestje, maar voor de hele organisatie. Met de gezamenlijke inzet van iedereen, landen nieuwe collega’s beter in de organisatie en weten ze sneller hun weg te vinden. Het doel is sneller ingewerkte collega’s die vertrouwen hebben in hun rol, bijdragen aan een positieve organisatiecultuur en teamspirit en happy zijn met hun werk.

Zo werkt het bij Proxsys
Het onboarden omvat meer dan het doorlopen van de introductiesessies. Het gaat over jouw rol als nieuwe collega, kennismaken met de cultuur. Wij noemen dat het Proxsys DNA. Bij ons is het doel dat je trots bent een ‘Proxiaan’ te zijn. Alle onderdelen van het onboardingsprogramma zijn uitingen van de cultuur. In het verlengde daarvan het kunnen werken met next level techniek, onze legendarische bedrijfsuitjes, geheel verzorgde lunch en ons buddysysteem. Onze normen, waarden en principes komen hier ook bij kijken; wat we belangrijk vinden in de omgang met elkaar en met onze klanten. Dat leidt uiteindelijk tot een succesvolle samenwerking!

En ook het onboardingsproces is weer onderdeel van het grotere geheel. Het is onderdeel van je ‘reis’ (de employee journey) die je als collega maakt. Die reis begint met het eerste contact tot en met het moment dat je Proxsys weer verlaat.

Kijkje achter de schermen
Tijdens het event bezocht ik samen met mijn collega Jasper Netflix, IBM, Hema en Bynder. Zij zijn, net als wij, volop bezig met het inrichten van een persoonlijk onboardingsproces dat aansluit bij ieders drijfveren en bij verschillende generaties. Het komt neer op het in de huid kruipen van je potentiële kandidaat; de zogenaamde hire persona. Wat vindt hij of zij nu echt belangrijk in een nieuwe baan en hoe sluit dat aan bij de organisatie? En ook verder kijkend na het onboardingsproces: hoe doorlopen collega’s de gehele reis? In gesprekken met onze medewerkers en kandidaten achterhalen we wat onze (potentiële) collega’s belangrijk vinden in hun werk en van daaruit werken we verder.

Virtuele teams
Er passeerden op het Onboard event herkenbare organisatieontwikkelingen, namelijk dat bij veel bedrijven een verschuiving plaatsvindt in verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid hoeft niet per se meer afgebakend te zijn door je functie, maar kan veel breder gaan. Bij Proxsys is dit bijvoorbeeld te herkennen aan de ‘virtuele teams’ waarmee we zijn gestart. Andere ontwikkelingen zijn zelfsturing geven aan je eigen ontwikkeling gekoppeld aan continue feedback. Onderwerpen waar we bij Proxsys ook vol op in (gaan) zetten!

Wil je meer weten?
Wil jij ook je reis starten bij Proxsys? Klik hier om aan te geven met wie je kennis wilt maken!
Wil je meer zien over het evenement? Zie hier de Aftermovie Onboard 2018

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen