Background Blur Microsoft Teams

Achtergrond vervagen in Microsoft Teams

12 november 2018 door Johan Mos

Thuiswerken begint steeds normaler te worden, al merk ik er op de snelweg soms maar weinig van! Maar er zijn genoeg mensen die thuiswerken en ook vergaderingen bijwonen. Niets nieuws, dat is allemaal goed te doen met Microsoft Teams.

Maar wat is er nu eigenlijk een nadeel van het bijwonen van een video vergadering vanuit huis? Die gênante momentjes! Zo is er een filmpje trending geweest van een zakenman gehuld in een mooi pak die een video meeting bijwoonde en zijn kind vrolijk de kamer binnenstapte met een beetje een gênante afloop..

Microsoft Teams heeft een functie ontwikkeld welke deze gênante momentjes voorkomt; 'background blur'. Tijdens het bijwonen van een videogesprek kan je aangeven dat je de achtergrond wil vervagen, hierdoor blijf jij strak in beeld maar de achtergrond is 'vervaagd', ook als je eventueel zelf beweegt!

Benieuwd naar hoe background blur werkt? Probeer het zelf eens uit in Microsoft Teams via onderstaande stappen of kijk even naar dat gênante filmpje waarin Microsoft deze functie gelijk even demonstreert!

Background blur inschakelen in een videogesprek:

  • Zorg voor een videogesprek.
  • Tijdens het videogesprek druk je op de 3 bolletjes onderin je scherm.
  • Kies nu voor 'Achtergrond vervangen'.

Op naar een videogesprek zonder dat je je hoeft te schamen!

Gerelateerde blogs:
Wat is het verschil tussen Microsoft Teams en Sharepoint?
Hoe richt ik Microsoft Teams in?

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen