Lowlands Unite 2019

De highlights van Lowlands Unite 2019

04 oktober 2019

Lowlands Unite 2019 vond plaats in het gamemuseum in Zoetermeer. Lowlands Unite is een samenwerking tussen de WMUG uit Nederland en BEEMUG uit Belgie. Presentaties werden gegeven door onder andere Ronny de Jong, Maarten Goet en Dune Desormeaux (SCCM/Intune Program Manager). Tussen de sessies door was er hier en daar ook wat tijd om even los te gaan in het gamemuseum.

Hieronder tref je de highlights van de sessies die ik heb bezocht.

10 practical examples to use CMPivot for the ITPRO to help audit and control your clients.

Kenny Buntinx & Merlijn Van Waeyenberghe
In deze sessie maakte ik voor het eerst echt kennis met CMPivot in SCCM. Met CMPivot is mogelijk om queries af te vuren op je clients. De grootste klacht wat betreft SCCM is altijd dat het traag is. (De data wordt opgehaald, verwerkt, in de database opgeslagen en daarna kan deze data pas gebruikt worden.) Voorheen heette SCCM SMS, wat spottend Slow Moving Software werd genoemd :) . Met CMPivot wordt de data van je online clients meteen live weergegeven. Daarnaast wordt er van de offline clients een beroep gedaan op de database. In de SCCM omgeving die getoond werd, zaten duizenden clients en toch werd de data heel snel getoond. Het zag er erg veelbelovend uit.

Move away from passwords in 60 minutes!

Ronny de Jong
In deze sessie liet Ronny de Jong aan de hand van 4 stappen zie hoe je tot een wachtwoordloze omgeving kan komen.

  1. Als eerste is het van belang om een andere manier van aanmelden aan gebruikers te kunnen aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld het aanmelden via biometrische gegevens, een security key of telefoon sign-in. Dit kan bijvoorbeeld met Windows Hello for Business.
  2. Ten tweede moet het wachtwoord minder gebruikt gaan worden. Single Sign-On is hiervoor de oplossing. De mooiste manier is om je applicaties via claims based authenticatie te laten inloggen. Een goed voorbeeld voor een claims based authenticatie provider is Azure AD.
  3. Als stap 1 en 2 zijn ingeregeld moet er worden overgestapt op andere aanmeldmethoden. Maar ja, dit lijkt me niet super lastig omdat volgens mij niemand van wachtwoorden houdt, behalve dan hackers uiteraard.
  4. Als 3 succesvol is uitgevoerd kunnen de wachtwoorden compleet worden geëlimineerd. Dit is nu nog wel toekomstmuziek.

Azure Sentinel – a hitchhikers guide to the cybersecurity galaxy

Maarten Goet
Maarten Goet liet ons in deze sessie Azure Sentinel zien. Azure Sentinel is een Cloud SIEM (Security Information and Event Management). De grootste kracht van Sentinel ligt hem vooral in de koppelingen met alle andere Microsoft producten. Vermoedelijk zullen er betere en completere SIEM oplossingen zijn dan Sentinel maar als je gebruik maakt van MS security producten is de integratie met deze producten de grootste kracht. Via de KQL (Keyword Query Language) is het mogelijk om queries te maken waarmee data uit alle producten getoond kunnen worden.

How to become successful with Cloud App Security

Michael van Horenbeeck
De laatste sessie van deze dag was van Michael van Hoorenbeeck. Ik had Michael al een sessie zien geven op Experts Live en vond toen de sessie en spreker erg goed. De sessie van Michael over Cloud App Security was helaas wel iets minder. Ook bij Cloud App Security zijn er betere en completere CASB (Cloud App Security Brokers) zijn, maar de koppeling met alle MS producten geeft deze tool toch wel een mooie meerwaarde.

Met Microsoft CAS kun je als organisatie het gebruik van SaaS-applicaties inzichtelijk maken en de controle alsmede de beveiliging van deze applicaties waarborgen.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen