PROXSYS

Give me a break! Breakout rooms in Teams

09 december 2020 door Johan Mos

Microsoft heeft op 9 december aangeven dat de uitrol van de veelgevraagde functie 'breakout rooms' in Teams in die week is gestart. Inmiddels is de breakout rooms optie beschikbaar gekomen in bijna alle omgevingen.

Ben je benieuwd naar de werking van deze functie in Teams? Check dan hieronder de video

 1. Wanneer krijgen wij deze functie in Teams beschikbaar?
  Zoals gezegd start de uitrol van deze functie vanaf 9 december. Het kan tot zeker 3-4 weken duren voordat alle omgevingen deze optie hebben gekregen. Onze ervaring is dat in de week van 11 december bijna iedere omgeving in Nederland de optie (al) heeft gekregen.
 2. Kan ik voorrang krijgen?
  Nee, Microsoft bepaald de uitrol. Je kunt hier geen invloed op uitoefenen.
 3. Moet ik Teams nog updaten voordat ik deze functie toegepast krijg?
  Teams wordt 1x per week door Microsoft standaard bijgewerkt op je werkplek. Wil je zelf handmatig controleren op een update? Ga dan in Teams naar jouw icoon rechtsbovenin (te herkennen aan je initialen of afbeelding) en kies voor de knop 'Controleren op nieuwe versies' ; je forceert hiermee dus een update van Teams. Mocht de update dan beschikbaar zijn, dan wordt dit automatisch voor je geïnstalleerd en bijgewerkt.
 4. Werkt deze functie ook gelijk op mobiele apparaten?
  Nee, deze functie (om kamers aan te maken) is alleen beschikbaar in de desktop versie van Teams, dus voor Windows en OSX (Apple) apparaten.
 5. Wanneer brengt Proxsys de update naar mijn werkplek?
  Zoals aangegeven wordt Teams automatisch door Microsoft bijgewerkt, Proxsys heeft geen invloed op updates van Teams. Dit verloopt helemaal automatisch. Zodra Microsoft de functie voor jouw organisatie beschikbaar stelt, wordt het direct voor jouw organisatie beschikbaar.
Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen