Zoeken naar wifi oranje

Haal jij het beste uit je zakelijke wifi?

23 april 2018 door Martijn Klop

Je collega’s worden er moedeloos van; slechte wifi. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor is wifi onmisbaar. Je moet kunnen vertrouwen op een goede en snelle draadloze verbinding met het kantoornetwerk. Wifi is ondertussen (bijna) een vereiste in het overleven binnen de digitale wereld. Wie kan er zonder? Maar werkt het binnen jou bedrijf ook altijd zoals het hoort? Vaak niet...

Hoe werkt het precies?

Devices (van desktops en laptops tot smartphone en tablet) worden steeds dunner en kleiner. In geen hiervan kan nog een UTP-kabel, waardoor ze voor toegang tot het internet geheel afhankelijk zijn van de werking van de wifi-verbinding. Voor het betrouwbaar functioneren van het netwerk installeer je een aantal access points. In praktijk hangen deze vaak niet op de juiste locatie, zijn ze niet juist gemonteerd, of verstoren ze elkaar(!), waardoor problemen ontstaan.

Daarnaast zijn de wifi standaarden in de laatste generatie laptops of mobiele telefoon vaak nieuwer dan het aanwezige wifi netwerk ondersteunt. Zonde, want dan maak je geen gebruik van optimale snelheid en beveiligingsmogelijkheden.

Verstorende factoren

Daarnaast zijn ook nog eens verschillende factoren van invloed op je wifi-verbinding; o.a. je positie ten opzichte van het access point, het type device, het aantal andere devices en het gebruik van “de lucht” door je buren. Magazijnen vormen een extra grote uitdaging vanwege de aanwezigheid van verstorende elementen als metalen stellingen en hoge plafonds. Het mogelijke gevolg; je verbinding is traag of valt volledig weg.

Speurtocht naar de oorzaak

Met professionele apparatuur kunnen wij tegenwoordig op jullie locatie metingen verrichten om er achter te komen wat er precies aan de hand is. De meting geeft middels een plattegrond inzicht in waar de dekking al dan niet optimaal is. In de meeste gevallen is het probleem op te lossen door access points te verplaatsen, te vervangen, bij te plaatsen of weg te halen. Laatst bleek er iets heel anders aan de hand te zijn; er was sprake van een ‘driver issue’ op een aantal werkplekken.

Zijn er bij jouw onderneming ook problemen met de wifi-verbinding? Klop dan vooral bij ons aan. Omdat wij zelf de deskundigheid in huis hebben om de metingen te verrichten, kunnen we zorgen dat je snel weer in bedrijf bent.

Ja, ik heb interesse in een wifi-meting!

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen