Boomerang add-in voor Outlook

Handige add-ins voor Microsoft Office

17 juli 2018 door Remco van Noorloos

Zo uit de doos kan Microsoft Office al redelijk wat. Toch zijn er verschillende handigheidjes die niet standaard aan boord zijn. Door middel van diverse add-ins kan deze functionaliteit toegevoegd worden. Deze add-ins functioneren vervolgens binnen iedere client die je gebruikt, het maakt niet meer uit of je de Outlook client op Windows gebruikt of dat je de web app hanteert. Een aantal add-ins die nuttig zijn en je kunnen helpen in het dagelijkse werk heb ik hieronder opgenomen.

Jouw Office 365 beheerder kan deze plugins automatisch beschikbaar maken bij een aantal of al jouw collega's.

Template Chooser
Deze plugin kun je gebruiken in Word, Excel en PowerPoint om op basis van een standaardsjabloon een document te creëren. De sjablonen maak je zelf en zijn opgeslagen in een documentbibliotheek op SharePoint. Door middel van rechten kun je bepalen wie welke sjablonen kan gebruiken. Zo is iedereen binnen jouw organisatie in staat mooie documenten te creëren in de stijl die van tevoren is bepaald.

De Template Chooser is in Microsoft's AppSource te vinden

Content Chooser
De Content Chooser functioneert op soortgelijke manier als de Template Chooser. Door middel van de Content Chooser kun je bepaalde standaard stukken tekst eenvoudig toevoegen in een document (bijvoorbeeld een offerte) of in een e-mailtje. Door de Content Chooser met gevulde catalogus te gebruiken in combinatie met de Template Chooser met standaard sjablonen is het eenvoudig om een op maat gemaakt document samen te stellen door middel van standaard teksten.

FindTime
Herken je de situatie waarbij je met één of meerdere externe personen een afspraak wil maken maar verzand in het heen en weer mailen van verschillende data en tijden? Met behulp van de FindTime add-in kun je een aantal opties naar deze personen versturen. Vervolgens kunnen alle ontvangers de voor hun geschikte tijdstippen aangeven en worden daarnaast de door jou aangegeven opties gereserveerd in jouw eigen agenda. Vergelijkbaar met de bekende Datumprikker.nl dus.

Boomerang
Een uitbreidere plugin is Boomerang. Boomerang is erop gericht dat je je ontvangen en verstuurde e-mails eenvoudiger kunt beheren. Zo kun je met behulp van Boomerang meldingen krijgen op het moment dat je bijvoorbeeld na 1 week nog geen reactie op een verstuurde mail hebt ontvangen. Boomerang heeft ook 'Findtime' functionaliteit waarmee je eenvoudig meetings kunt plannen. E-mailtjes kun je daarnaast ook gepland versturen en je kunt zelfs heel je inbox op 'pauze' zetten. Lekker rustig!

Add-ins van Business Apps
Behalve bovengenoemde add-ins loont het de moeite om even te zoeken naar add-ins die inhaken op de gebruikte business apps. Via dit soort add-ins kun je vaak informatie die opgeslagen zit in de betreffende business app ontsluiten in bijvoorbeeld Outlook of Word. Kan je behoorlijk wat tijd schelen op het moment dat je regelmatig aan het kopiëren en plakken bent. Voor veel bekende applicaties zijn add-ins beschikbaar. SalesForce, Evernote, Trello en Zendesk zijn hier voorbeelden van.

Naast bovengenoemde add-ins zijn er nog vele anderen. Welke werkt voor jou? ik ben er heel benieuwd naar, dus laat het me weten: rvannoorloos@proxsys.nl

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen