Proxsys_Password

Hoeveel wachtwoorden gebruik jij al?

25 september 2018 door Johan Mos

Opscheppen over hoeveel wachtwoorden je gebruikt, dat doet denk ik niemand. Veel mensen worden gek van het onthouden van al die verschillende wachtwoorden. Gevolg is dat men daarom maar weinig verschillende wachtwoorden bedenkt. Niet heel veilig, terwijl er oplossingen genoeg zijn!

Waarom je wachtwoorden in een wachtwoordkluis zoals Lastpass moet bewaren.

Online wachtwoordkluis
Sinds kort bieden we dan ook bij Proxsys LastPass Enterprise aan voor onze klanten. Dit is een online kluis en maakt het mogelijk om wachtwoorden beveiligd op te slaan. We hebben al menig medewerker er blij mee gemaakt, al zie ik nog geregeld mensen helemaal gefrustreerd zijn over wachtwoorden.

Wachtwoordkluis op je smartphone
Onlangs is iOS 12 uitgebracht. Het is voor iOS 12 gebruikers nu eindelijk mogelijk om de Lastpass extensie ook te gebruiken in apps of websites. Eerder al was het mogelijk op een Android telefoon met de Lastpass plugin. Het maakt het leven van een gemiddelde gebruiker weer een stukje fijner en veiliger!

Benieuwd hoe je Lastpass in iOS 12 aanzet?
Zorg in ieder geval dat je iOS 12 hebt geïnstalleerd op je iPad of iPhone. Deze versie is beschikbaar vanaf de iPhone 5s of iPad mini2. Als je het nog niet hebt gedaan, installeer dan ook de Lastpass app op je smartphone. Doorloop daarna de volgende stappen:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies 'Wachtwoorden en accounts'
  • Kies 'Vul automatisch in'
  • Zet 'Vul Automatisch in' aan
  • Vink LastPass aan (en als je iCloud Sleutelhanger niet gebruikt, vink die dan weer uit)
  • Bevestig nu Lastpass

Vanaf nu kan je vanaf de mobiele apparaten ook je Lastpass wachtwoordkluis gebruiken en vullen. Hoe meer (unieke) wachtwoorden je hebt, hoe veiliger. Daar mag je best trots op zijn!

Vraag een demo aan
Ben je benieuwd naar de toepassing van Lastpass Enterprise voor jouw bedrijf? Neem dan met mij contact op, ik kom het je graag een keer uitleggen en demonstreren!

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen