Interactive HP Security Training

Interactief kennismaken met security

15 november 2018 door Chantal Buijtenhek

Samen met een aantal collega’s heb ik een interactieve security training van HP bijgewoond. Gastheer en trainer namens HP was Nick Goossens. De nadruk van de sessie lag op de security features die HP standaard levert bij hun hardware.

VR game
Middels een VR game maakten mijn collega’s en ik op een super leuke manier kennis met alle mogelijkheden. We waren zo enthousiast dat we op een dergelijke manier de bewustwording rondom security ook aan onze relaties willen gaan aanbieden. Ontvang een uitnodiging voor een dergelijke training.

Security features
Afhankelijk van de wensen van de klant en het niveau van beheer dat wij met onze klanten zijn overeengekomen, is de laptop al dan niet voorzien van de standaard security features die door HP op de laptop zijn geïnstalleerd.

Overzicht features
Om een indruk te geven van wat HP zoal aan oplossingen biedt, geef ik hier een opsomming:

  • HP Endpoint Security Controller: Chip in de recente modellen HP (vanaf de Elitebook serie)  Dit zorgt ervoor dat mallware niet zomaar binnen kan komen.
  • HP Sure Start: Zorgt ervoor dat BIOS niet geïnfecteerd / corrupt kan raken.
  • HP Sure Run: Maakt gebruik van de Endpoint Security Controller om processen te monitoren, veranderingen aan te geven / alert en processen te herstarten wanneer deze gestopt zijn.
  • HP Sure Recover: Geautomatiseerde image recovery
  • HP Sure Click: Opent alles in losse tabs al zijnde een losse VM, hierdoor is elke tab geïsoleerd en mocht je een mallware binnen halen via de ene tab, wordt er geen toegang gegeven tot de andere tabs (waar bijv. een boekhoudprogramma actief staat) 
  • HP Sure View: Privacy filter om visual hacking tegen te gaan
  • HP Multi factor authenticatie: Pincode – Gezichtsherkenning – Wachtwoord

Security bewustwording
Wat is nu de beste oplossing? Wat past het beste bij je bedrijf en bij de gebruiker? Dit is vaak klant-specifiek. Meest belangrijk is bewustwording rondom security. Dat gaat verder dan alleen apparatuur hierop inrichten. Mijn collega’s delen graag hun ervaring.

Ervaar het zelf
Alles te weten komen over maatregelen die we als Proxsys op de achtergrond en voorgrond allemaal nemen rondom security? Of beter nog, zelf een keer met collega’s een interactieve VR game sessie volgen? Schrijf je hier in, als je voor een dergelijke training zou willen worden uitgenodigd.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen