PROXSYS

Korte lijnen met Microsoft

19 juni 2019 door Richard Kraal

Wij zijn al een aantal jaren "Cloud Solution Provider" (CSP) bij Microsoft. De status die je hebt als partner van Microsoft, bepaalt de wijze waarop je licenties bij Microsoft in mag kopen. Wij hebben al vanaf dag één een directe (Tier 1) relatie met Microsoft. Anders dan "CSP Indirect partners", kopen wij de licenties rechtstreeks in.

We hebben er bewust voor gekozen om op het niveau van Tier 1 zaken te doen met Microsoft. Wij mogen dankzij onze status namelijk rekenen op directe support van Microsoft. Deze support wordt verkregen doordat we een "Advanced Support for Partners" contract hebben. Door deze ondersteuning zijn de response- en oplostijden aanmerkelijk beter, dit in tegenstelling tot indirecte partners die incidenten via een distributeur moeten afhandelen. Iets waar onze klanten direct van profiteren.

Alleen de beste jongetjes van de klas

Microsoft stelt hoge eisen aan partners waarmee een CSP Direct partnership wordt aangegaan. De partner moet substantiële toegevoegde waarde bieden meerdere vlakken.

Zo wordt van ons verwacht dat we meer doen dan het doorverkopen van Azure- en Office 365-diensten. Klanten kunnen bij ons terecht voor het complete traject, inclusief advies, ontwerp, migratie en realisatie en ondersteuning tijdens de gebruiksfase.

Daarnaast worden we geacht betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige support op de diensten van Microsoft te kunnen leveren. Hiervoor doorlopen onze consultants, engineers en servicedesk medewerkers de nodige trainings- en certificatietrajecten, om de nodige kennis en vaardigheden rondom de beschikbare diensten op te doen en up-to-date te houden.

Tot slot wordt van ons verwacht dat we de administratie op orde hebben. Als CSP Direct partner handelen wij de administratie van Microsoft licenties voor onze klanten af en zorgen wij voor correcte facturering van de afgenomen diensten. We hebben flink geïnvesteerd in administratieve systemen om dit mogelijk te maken. Zo factureren wij klanten alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen