shared

Niet meer schakelen om samen te werken in Teams!

03 maart 2021 door Johan Mos

Samenwerken in Teams, dat is natuurlijk al even mogelijk maar je herkent vast wel het probleem dat als je samenwerkt met een klant of relatie in Teams dat je dan moet 'schakelen' naar een andere Teams omgeving.

Met diverse klanten deel ik nu een samenwerkingsteam maar wordt daar dan als Gast toegevoegd. Werkt prima, maar het nadeel is dat als ik in dat samenwerkingsteam wil werken, ik moet omschakelen naar de Teams omgeving van de klant. Voor mijn collega's van Proxsys op dat moment niet 'bereikbaar' totdat ik terugschakel.. Dat kan je oplossen door gewoon in de webversie een Teams scherm ook op te openen en daar in de omgeving van je klant of relatie te werken.. Maar dat kan straks gelukkig veel makkelijker!

Afgelopen nacht is namelijk Microsoft Teams Connect aangekondigd. Met Teams Connect kan je in een Team samenwerking kanalen mét externen maken (Shared Channels). En het mooie is, dat samenwerkingskanaal verschijnt 'gewoon' in jouw eigen Teams versie die jij gebruikt dus je hoeft niet meer om te schakelen!

Zoals je in onderstaand instelling scherm van het nieuwe kanaal kan je nu dus ook kiezen voor 'Shared' waarbij je ook externen kan toevoegen aan het kanaal.

Super fijne functie, wordt later dit jaar verwacht in Teams. Ik kijk er naar uit! En jij?

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen