sync-m365-edge

Nooit meer iets kwijt met Edge & de moderne werkplek

16 februari 2021 door Johan Mos

De moderne werkplek is de werkplek die volledig samenwerkt met Microsoft 365. Dus ook een browser die volledig met Microsoft 365! Microsoft Edge is jouw nieuwe maatje binnen de moderne werkplek.

Niet alleen werkt het perfect met Office 365 dankzij de gepersonaliseerde startpagina die standaard vanuit Microsoft 365 wordt aangeboden waarvan ik jullie eerder berichtte maar ook zeker met Microsoft 365.

Je herkent vast nog wel de situatie dat je een nieuwe werkplek in gebruik nam en je al je favorieten en bladwijzers moest opslaan. Of wat dacht je van de extensies die je gebruikt in je favoriete browser? Niet heel handig als je daar pas achter komt als het te laat is, je hebt net je oude werkplek ingeleverd.

Niet met de moderne werkplek! Binnen de moderne werkplek is het mogelijk om direct deze zaken te synchroniseren met Microsoft 365, standaard betekend dat het volgende automatisch gesynchroniseerd en dus ook gebackupt wordt ;

  1. Favorieten
  2. Je instellingen van Edge
  3. Adresgegevens en meer
  4. Wachtwoorden
  5. Open tabbladen
  6. Extensies
  7. Collecties

Dus binnen de moderne werkplek hoef jij je niet meer druk te maken over het feit dat je zaken kwijtraakt in je browser. Trouwens, als je meerdere werkplekken gebruikt kan je dit ook gelijk mooi overal meenemen, zo heb je dus op ieder apparaat dezelfde instellingen, favorieten en wachtwoorden!

De oplettende lezer denkt mogelijk.. Maar dit kon toch al met Chrome? Klopt! Maar je moet wel dan je medewerkers instrueren om een Google account af te nemen. Binnen de moderne werkplek kan je dit dus gewoon even meenemen in je Microsoft 365 profiel en blijft ook deze (werk) informatie binnen de omgeving van jouw werkgever. Zeer betrouwbaar dus en veilig!

Kan jij direct aan de slag met waar je mee bezig was nadat je je nieuwe werkplek hebt ontvangen. Dat noemen we moderne ict simpel inzetbaar :-).

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen