PROXSYS

Onedrive ondersteund vanaf nu ook 'versies' van DWG bestanden

08 maart 2021 door Johan Mos

De tijd dat je je druk maakte over je documenten die op een computer stonden en periodiek geback-upt moesten worden naar een USB stick of externe harde schijf ligt gelukkig al even achter ons, toch? Of wat dacht je van een backup tape? Ik weet nog goed dat ik lang geleden met klanten belden of ze de backup tape wilden opzoeken omdat ik iets terug moest zetten uit de backup, moest de klant weer de tape ergens ophalen etc.. Of wat dacht je van een cleaning tape? Periodiek moest deze geplaatst worden om de werking van de tapestreamer (backup unit) te blijven garanderen. Herken jij nog dit soort doosjes? Ik heb er genoeg in mijn handen gehad!

Goed.. terug naar nu..

Het toffe aan Onedrive is dat je snel vergeet hoe dat vroeger ging. Eigenlijk heb je altijd en overal toegang tot je data en hoef je je geen zorgen meer te maken over die backup naar externe media (Usb, hardeschijf of tape).

Onedrive, voorheen Skydrive (ja dat is old school), is dus jouw hardeschijf in de Microsoft 365 omgeving. Standaard heb je 1 TB opslag en scholen hebben zelfs 5 TB opslag per medewerker ter beschikking. Ik bedoel maar!

Werk je met Office 365 en dus je bestanden van Office met Onedrive, dan ben je natuurlijk ook gewend aan de versiegeschiedenis op bestanden. Niet meer weg te denken als je dat eenmaal hebt gebruikt. Zelf een document herstellen naar een vorige versie of simpelweg terugkijken wat er aangepast is aan het document, het is voor iedereen erg gemakkelijk anno 2021. En dat allemaal dankzij Onedrive!

Het product Onedrive wordt nog steeds verder voorzien van handige functies. De meest opvallende van dit moment is dat je nu ook DWG (Autocad) bestanden kunt synchroniseren met versies! Hoe vet is dat! Dus ook voor je DWG tekeningen kan je straks 'gewoon' even terug naar de versie van een uur geleden, of een week geleden.. Wat jij maar wil!

De functie wordt momenteel uitgerold door Microsoft en is zeker voor de installatie bedrijven en hele hele fijne toevoeging! Scheelt weer hoop data en verschillende versies van bestanden!

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen