johan mos

Op naar de 14 jaar, maar hoe begon het?

13 januari 2018 door Johan Mos

Na alle feestdagen is de maand januari al weer in volle gang.. In 2018 hoop ik mijn 14e jaar bij Proxsys vol te gaan maken. Ja, 14 jaar geleden begon het allemaal.. Maar hoe?

In 2004 heb ik mijn stage afgerond bij het bedrijf Meerservices Automatisering in Maassluis. Een leuke en leerzame tijd, ik weet nog goed dat ik op mijn fiets langs bij klanten om problemen op te lossen. Mooie tijd maar ik zocht meer uitdaging in techniek en oplossingen.

Omdat ik graag de praktijk in wilde koos ik voor werken en leren opleiding netwerkbeheerder. Het zoeken naar een werkgever was begonnen. Ik trof een vacature van Proxsys op een website 'netwerk.pagina.nl', in 2004 werkte heel Nederland namelijk nog niet met Google maar vondt men haar weg op het internet via startpagina.nl. Ik beheerde op dat moment de pagina 'pchulp.pagina.nl'; onderdeel van Startpagina. Na het indienen van mijn sollicitatie kwam ik vrij snel in contact met Martin Klop en nodigde mij uit voor een gesprek in Gorinchem... Ja Gorinchem, dat lag ergens achter Rotterdam dacht ik. Moest te doen zijn, totdat ik de reisplanner van de NS bekeek en realiseerde dat het een treinreis was van 1,5 uur. Naja, niet geschoten altijd mis toch?

Toen ik bij Proxsys naar binnenliep viel mij naast het opgeruimde en strakke kantoor op dat er overal Cisco IP telefoons stonden. Voice over IP en Cisco, wow! Nergens nog gezien (wel gehoord), maar bij Proxsys was het gewoon werkend! Na een heel leuk gesprek met Martin kwam uiteindelijk het verlossende woord; 'Ik ga het overleggen met mijn compagnon en dan hoor je het wel maar van mij part komt het wel goed Mos'. Terug in de trein dacht ik aan de laatste uitspraak en wat het woord compagnon zou betekenen. Internet in de trein was er nog niet, op je mobiel al helemaal niet dus stelde ik later bij het avondeten aan mijn vader de vraag wat 'compagnon' ook al weer betekende. 'Hij is dus een van de eigenaren Johan.' Ojee dacht ik, zo voelde het namelijk helemaal niet! Enfin, een weekje later kreeg ik van Martin een e-mail dat hij met Olaf had gesproken en ik voor een tweede gesprek werd uitgenodigd. Het gesprek vond natuurlijk plaats en ook daar was direct een klik.

Tijdens het gesprek met Olaf schoof Martin later nog even aan om te overleggen wat ik nou zou moeten gaan verdienen. Immers waren Martin en Olaf ook pas 3 jaar met Proxsys actief en was 'werken leren' ook nieuw voor hen. Via een mooi boekje werd er gekeken wat marktconform was en gevraagd of ik daar akkoord mee ging. Het maakte mij niet zoveel uit dacht ik, als ik maar kan werken leren en vooral heel veel ervaring kan opdoen; de rest zou later wel komen. Op 18 juni 2004 zou het dan zover zijn, de dag waarop ik zou starten bij Proxsys. In de tussentijd had ik contact met Martin, Proxsys stelde mij Cisco apparatuur ter beschikking om thuis internet via Cisco te laten verlopen, dat was namelijk 'super vet'.

De rest is historie, het eerste jaar waren het soms hele lange dagen met de treinreis maar vervelend was het niet. Na een jaar had ik dan eindelijk mijn rijbewijs en kon ik vrij snel een auto van de zaak krijgen. Wow dat voelde goed! En sindsdien pendel ik iedere dag naar Gorinchem met de auto. Weliswaar ben ik het afgelopen jaar meer bij klanten dan op kantoor, maar het reizen is voor mij nog steeds geen probleem.

Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin bij de leukste ICT werkgever van Nederland. In 2004 werkten er ongeveer 10 medewerkers bij Proxsys, inmiddels zitten we rond de 60 medewerkers. Ook het aantal klanten is de afgelopen tijd gigantisch gegroeid, als ik nu over de snelweg rijd en sommige bedrijfsnamen herken dan voel ik mij trots. Trots dat wij voor hen een werkende ICT oplossing gerealiseerd hebben en trots dat wij voor hen het systeem mogen beheren. Dat 2018 maar weer een mooi jaar mag worden en dat ik volgend jaar dan ook de 15 mag gaan aantikken :-).

Zoek je een leuke baan in de ICT? We hebben genoeg vacatures beschikbaar. Kijk gerust eens op www.werkenbijproxsys.nl . En als je een keer met mij persoonlijk in contact wil komen over mijn persoonlijke carrière bij Proxsys, dan kan dat natuurlijk ook..!

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen