DSC00030

Optimaal thuiswerken: zo leer je je collega’s kennen!

02 juli 2020

Optimaal thuiswerken: zo leer je je collega’s kennen!

Thuiswerken is in de huidige maatschappij eerder regel dan uitzondering geworden. Een goed functionerende (online) werkplek is daarom essentieel voor elk bedrijf en haar werknemers. INKA maakt gebruik van de moderne ICT-oplossingen en werkplekken van Proxsys en dat leidt soms tot bijzondere ervaringen.

Tijdens een groepsoverleg ging een collega in zijn tuin zitten. Dat bleek één grote kooi te zijn! Het was een volière voor zijn papegaaien. Een papegaai kwam op zijn schouder zitten en de collega zei: ‘laat je kuif eens zien’. Die papagaai ging los. Zo leer je je collega’s nog eens kennen!”, Elvira Nolle -Manager Communicatie & ICT

Een gemoderniseerde werkplek maakt het eenvoudig om thuis te werken. Een snelle laptop, goede verbinding en het volledige Office-365 pakket zorgt voor een soepele werkervaring. Voor een bedrijf met de omvang en de geschiedenis als die van INKA is een soepele werkervaring een absolute must.

INKA bestaat al 101 jaar en werd opgericht in 1919. Het inkoopkantoor heeft inmiddels 24 middelgrote vennoten in de installatietechniek. Al deze vennoten hebben één aandeel waardoor ze veel zeggenschap hebben. INKA faciliteert voor deze vennoten het inkoopproces door raamovereenkomsten met leveranciers op te stellen. Al meer dan 101 jaar zorgt INKA ervoor dat eigengereide en intelligente ondernemers worden samengebracht, van elkaar kunnen leren en zo kunnen profiteren van elkaars en van INKA’s visie. INKA draagt haar kernwoorden uit in de praktijk. Ze zijn dienstbaar, faciliterend en zetten in op samenwerking.

INKA’s ICT

ICT is een centraal onderdeel van het bedrijfsproces. Naast het online aanbieden van de raamovereenkomsten wordt er online bijgehouden wat de marges zijn en is er een connectie naar de ERP-omgeving waar verschillende bestellingen gedaan kunnen worden. Deze omgeving moet veilig zijn met een gecontroleerde toegang. Daarnaast zet INKA in op de toekomst: “Onze vennoten moderniseren en hebben ook steeds recentere data nodig om de juiste beslissingen te kunnen maken. Snel grote stappen zetten met Business Intelligence (BI) tooling is voor ons dagelijkse bezigheid.”

In een huidig klimaat en nabije toekomst die steeds meer data gedreven is, is er een solide en schaalbare ICT-omgeving nodig.
We zijn heel blij dat Proxsys kennis van de markt meebrengt en meedenkt in onze visie. We kunnen sparren en er wordt op een tempo gewerkt dat voor ons prettig is. Voor ons hoeft een oplossing geen gouden rand te hebben. Het moet gewoon goed zijn en Proxsys faciliteert hierin.” Eric Pluut - directeur INKA

Moderne werkplek
De samenwerking met Proxsys gaf de medewerkers van INKA enkele nieuwe inzichten. “We kwamen erachter dat er iets was waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden: werken met twee beeldschermen. Postuur, productiviteit en gebruiksgemak dragen echt bij aan een positieve werksfeer.” INKA en Proxsys vonden in elkaar de perfecte match: beide partijen willen hun klanten optimaal van dienst zijn zodat deze op hun beurt weer het beste uit zichzelf kunnen halen.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen