Erik Loef AppManagEvent 2017

Proxsys @ AppManagEvent 2017

06 oktober 2017

Namens Proxsys heb ik samen met Marchel Klip het AppManagEvent 2017 in de jaarbeurs in Utrecht bijgewoond. Erik Loef was op het evenement één van de sprekers. Andere topsprekers die hun kennis met ons deelden waren; Paula Januszkiewicz, Sami Laiho en Kent Agerlund. Het was een geslaagde dag, mede door deze goede sprekers.

De belangrijkste punten die wij uit deze dag gehaald hebben zijn:

  • Het hergebruiken van wachtwoorden kan nu echt niet meer. Door middel van een paar demo’s was heel goed te zien dat dit een groot gevaar is.
  • Zoveel mogelijk oude protocollen uitzetten (bijv. SSL 2.0/SSL3.0).
  • Powershell is een super krachtige tool, maar voor administrators. Blokkeer het daarom voor de gebruikers aangezien veel ransomware gestart wordt met Powershell.
  • Je kan nog zoveel doen aan beveiliging, maar als een gebruiker local admin is heeft dit allemaal geen zin.
  • Log nooit, maar dan ook echt nooit, met een domain admin in op een werkstation.
  • Windows Autopilot is vooral bedoeld voor company devices en niet voor BYOD omdat het de bedoeling is bij aankoop de devices al te registeren.
  • Uit de demo die we gezien hebbben van Co-Management (beheer van Win10 met zowel Intune als SCCM) leek het erop dat je ook hierbij maar 1 Intune tenant kan koppelen voor co-management.

In de sessie van Erik hebben we goed kunnen zien dat de ransomware beveiliging van Proxsys ook echt goed werkt. Sinds de klanten gebruik maken van SRP en FSRM is dit tot het minimum beperkt. Daarnaast liet Erik ook zien dan Microsoft zelf investeert in de nieuwe Ransomware beveiliging, startend in de nieuwe Windows 10 Fall Creators Update.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen