Microsoft Ignite_edited

Proxsys @ Microsoft Ignite - Dag 1

26 september 2017 door Erik Loef

Microsoft Ignite, het grootste Microsoft IT evenement ter wereld, wordt dit jaar gehouden in Orlando. Dit evenement trekt meer dan 24.000 bezoekers van over de hele wereld. Op dit evenement worden er bijna 1700 IT gerelateerde presentaties gegeven gedurende vijf dagen. Proxsys is hier ook aanwezig om de laatste technische ins en outs en roadmaps te horen.

Met zoveel presentaties verdeeld over 4 verschillende locaties met een loopafstand van ruim een half uur is het niet te doen om alles te volgen en is het belangrijk vooraf goede keuzes te maken wat te volgen en elkaar tijdens het eten weer even te updaten.

De dag begon met de keynote van onder andere de CEO van Microsoft Satya Nadella over de visie van Microsoft en uiteraard een aantal demonstraties en aankondigingen van nieuwe producten/diensten. Een korte samenvatting hetgeen ons is opgevallen:

Intelligent, personalized search

Er komt een nieuwe dienst, Bing for Business, waarmee het eenvoudig is om snel informatie en personen binnen de organisatie te kunnen vinden. Informatie komt van SharePoint, Office365 of je PC en werkt vanuit de Windows taakbalk.

Intelligent Communications in Office365

Skype for business wordt getransformeerd naar Microsoft Teams! Ook de audio conferencing (vandaag in preview) is mogeiijk gemaakt binnen Microsoft teams. Daarnaast wordt de presence informatie tussen Skype en Teams samengevoegd. Daarnaast is er voor ‘on-premise’ ook een nieuwe versie van de Skype for Business server aangekondigd die in Q4 2018 zal uitkomen.

Microsoft 365 for Education

Onderwijs is een belangrijke doelgroep voor Microsoft, een variant van Microsoft 365 voor educatie kon zodoende niet uitblijven en is dan ook aangekondigd. Een oplossing waarbij Intune for Education, Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility + Security en Minecraft als één pakket wordt aangeboden.

Microsoft 365 for Non Profit

Ook voor non profit zullen er Microsoft 365 versies komen, deze zullen in de lijn liggen van Microsoft 365 for Business.

Microsoft 365 F1 & Office 365 F1

Twee nieuwe service plans zijn aangekondigd waarbij met Microsoft 365 F1 een oplossing wordt geboden op basis van Windows 10S, beheerd met Microsoft Intune en security features als bitlocker en Windows Information Protection. Tevens zijn er voor dit type gebruikers ook nieuwe OEM devices uitgekomen voor de prijs van $ 275,-.

Intelligent Security

Op dit vlak waren diverse aankondigingen. Conditional Access heeft diverse verbetering ondergaan, waarbij er integraties gaan plaatsvinden met Azure Ad, Cloud App security en Azure Information Protection en worden diverse third party two-factor organisaties toegelaten. Het is nu ook mogelijk om beveiligde berichten te sturen naar mensen die geen Microsoft account hebben. Daarnaast is er een compliance manager in office365 die aanbevelingen kan doen om de security te verbeteren en te kijken of je aan de GDPR standaard voldoet. Er komt tevens een tool om on-premise een inventarisatie te doen met een aanbevelingsrapport.

LinkedIn integration in Office365

Er werd een demonstratie gegeven van de integratie van LinkedIn (overgenomen door Microsoft) met Office 365. Er werd een email verstuurd en middels de LinkedIn connectie was het mogelijk met één druk op de knop meer informatie over de afzender te vergaren.

Na de keynote zijn we opgesplitst en hebben diverse losse presentaties gevolgd, waar hieronder een aantal highlights zijn opgenomen:

Modern Management

Zie de afbeelding hieronder om te zien wat er met Modern Management wordt bedoeld:

Co-Management

Met Co-Management is het mogelijk om in de Fall Update van Windows 10 een device zowel Azure AD en AD joined te hebben en daarmee met ConfigManager en Intune het device te managen. Hierdoor kun je stap voor stap naar Modern IT migreren en hoeft niet in één keer de knop om.

Azure Advanced Threat Protection

Azure Advanced Threat Protection, een bekende tool Microsoft ATA is ineens in de Azure Portal opgenomen. Een tool die we bij Proxsys gebruiken, interessante ontwikkeling, komende week zullen we daar meer over horen.

Autopilot

Dit is een functie waarmee je een apparaat, zonder het uit de doos te halen, kan koppelen aan het juiste cloud account. Wanneer je het vervolgens verbindt met internet, wordt het apparaat direct geïnstalleerd. Autopilot is nu ook beschikbaar voor o.a. HP en Lenovo.

Windows Analytics

Windows Analytics krijgt een aantal uitbreidingen. Het is mogelijk om een upgrade readiness te doen om te kijken of je omgeving naar Windows 10 omgezet kan worden (zijn alle applicaties Windows 10 ready?) Daarbij worden ook gegevens gebruikt van andere gebruikers.

Het is mogelijk om native vanuit Intune Powershell scripts op client PC’s te runnen.

Er komt in Windows Analytics een Health State. Als een computer vaak crasht dan wordt er een analyse gemaakt en kan daarmee een eventuele driver aangemerkt worden als de storende factor. Een gelijksoortig iets gaat er komen voor applicaties.

Onedrive

De mobiele OneDrive app gaat ook diverse nieuwe features krijgen. Er worden meer preview mogelijkheden (viewers) ingebouwd voor o.a. EPS , AutoCAD en AI bestanden. Microsoft Flow wordt in de app geïntegreerd en al deze functionaliteiten zullen in de iOS 11 Files app beschikbaar gaan komen.

Windows 10 en education

Specifiek voor het onderwijs komen er in de Windows 10 for Education een aantal nieuwe features in de fall updates:

  • Het wordt mogelijk om PC’s middels een USB stick (provision package) te ‘installeren’.
  • Het wordt mogelijk om de PC in een kiosk setting te draaien voor een online test.
  • Intune 4 Education zorgt ervoor dat Office automatisch kan worden uitgerold.
  • Mogelijkheid om een 'Store for Education' te maken.
  • Een redeployment van de devices aan het eind van het schooljaar.

Naast alle bezochte presentaties zijn er nog een aantal losse aankondigingen gedaan:

  • SQL Server 2017 is uit en draait ook op linux
  • Exchange Server 2019
  • ADFS Help Page
  • En nog veel meer dat we van de week gaan horen

Nu naar bed en opladen voor het vervolg morgen...

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen