PROXSYS

Ruisonder-drukking gebruiken in Teams

04 december 2020 door Johan Mos

Zoals eerder werd aangekondigd heeft Teams een gave functie gekregen. Ruisonderdrukking wegfilteren.. De functie wordt langzaam aan in Nederland uitgerold binnen Teams. Vandaag kwam ik hem al tegen in Teams voor Windows maar nog niet voor OSX (komt er ook aan hoor, wees niet bang).

Ik had het script al helemaal klaar.. Onze pup Mila zou een mooie gastrol krijgen in de video om te demonstreren dat zij lekker kon spelen tijdens een Teams vergadering om jullie deze functie te tonen. Maar tijdens de opnames bleek dat het piepje van het speeltje 'gewoon' werd opgepakt. De ruisonderdrukking is dus geen wondermiddel maar de functie is zeker meer dan nuttig!

Het achtergrond geluid van (achtergrond) radio of jouw favoriete Spotify playlist wordt wel netjes weggefilterd in Teams. Dus toch een tip van mij om deze functie gewoon te gebruiken.

Oke maar hoe zet je de functie aan?

Goed om te weten is dat je de optie in Teams onder de algemene Instellingen terug kunt vinden. Daar vind je bij 'Apparatuur' de optie om 'ruisonderdrukking' in aan te passen. Standaard staat hij op 'Automatisch' maar je kunt hem desgewenst ook op 'Hoog' zetten.

Probeer het maar eens uit in een Teams overleg. Wil je dat mensen wel achtergrond muziek van jou horen, als je bijvoorbeeld een kerstliedje wil zingen tijdens een Teams overleg? Dan moet je de functie dus uitschakelen.

Aan of uitschakelen in een overleg

Tijdens een Teams overleg kan je hem via het Instellingen menu van Teams wijzigen, dus niet in het vergadervenster maar wel in de algemene instellingen van Teams.

Probeer het maar eens uit! En nu maar hopen dat Microsoft binnenkort een functie beschikbaar maakt dat we wel die piepjes van speeltjes kunnen wegfilteren, dan kan er wel een gast optreden plaatsvinden!

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen