IMG_2405

Stefan de Kooter behaalt CCIE!

30 mei 2019 door Olaf van Oord

Stefan is een “voorbeeld” collega; hij werkt al meer dan 15 jaar bij ons, haalt elke dag het uiterste uit de techniek en vernieuwing hiervan en zie ik persoonlijk als een 100% DNA match met ons bedrijf. Het behalen van de CCIE status is wel een kroon op zijn (harde) werk en discipline om verder te komen.

CCIE, voluit: Cisco Certified Internetwork Expert, is één van de paradepaardjes uit het certificeringsprogramma van Cisco.

De certificering CCIE is bedoeld voor senior engineers en is de top van het certificeringsprogramma van Cisco. In de afbeelding is de opbouw van het certificeringsprogramma in piramidevorm weergegeven.

Hoe wordt je CCIE?

Om CCIE te worden dien je 2 examens met goed gevolg af te leggen. Iedere CCIE-certificering kent een zogenaamd ‘written exam’ en een ‘lab exam’.

CCIE written exam
Het written exam is, net als vele andere Cisco-examens een examen dat met name de theoretische kennis. Het written exam is vergelijkbaar met CCNP-niveau, maar omvat een breder domein

CCIE lab exam
Het lab exam is geheel gericht op de mate waarin je in staat bent de theorie in de praktijk toe te passen. Dit is verreweg het zwaarste examen en het struikelblok voor veel kandidaten. Je bent niet in staat het lab exam te behalen zonder jarenlange praktijkervaring. Vergelijk het maar met het behalen van je rijbewijs: het theorie-examen kun je behalen door goed te studeren, maar voor het praktijkexamen moet je uren maken op de weg tijdens je rijlessen.

Om een CCIE-certificering te behalen is veel praktijkervaring nodig. Alleen dan ben je in staat het lab exam binnen de beschikbare tijd af te ronden. Die ervaring doe je alleen op door jarenlang met Cisco te werken in verschillende omgevingen.

Wat zijn de voordelen van CCIE?

  • CCIE’ers hebben bij storingen een voorrangsbehandeling bij Cisco, daarmee kunnen we sneller calamiteiten oplossen en zitten we dichter bij de bron dan ooit.
  • CCIE’ers zijn belangrijk voor het Gold-partnerschap van een Cisco-channelpartner. Wat weer voordelen met zich meebrengt voor de dagelijkse interactie met deze (voor ons belangrijke) leverancier.
Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen