Wij hebben passie voor technologie

Verandering als constante

12 november 2018 door Olaf van Oord

Begin november stond voor mij in het teken van het voorbereiden van de halfjaarlijkse interne keynotes. Samen met Erik Loef presenteren we tijdens deze keynotes aan ons personeel de stand van zaken, de ontwikkelingen die plaatsvinden en onze visie op de toekomst.

Markt verandert. Proxsys verandert mee
Tijdens de presentatie vergeleek ik Proxsys zoals wij zijn begonnen met ‘gisteren’, hoe we nu werken met ‘vandaag’ en hoe onze toekomst er uit ziet met ‘morgen’. Op deze manier benadrukte ik dat we ons in een continu veranderende markt bevinden.

Producten en diensten blijven zich ontwikkelen. De klantverwachting neemt alleen maar toe. Dit vergt veel van onze organisatie en dus van onze mensen. Verandering zit van nature niet in de mens. Dat realiseren we ons. Aan de andere kant geven uitdagingen ook weer energie. Daar de balans tussen vinden is wat mij regelmatig bezighoudt. Stilstaan is in ieder geval geen optie.

Ons DNA: passie voor technologie
Al vanaf start in 2001 was passie voor de nieuwste techniek onze drijfveer. Hoe bedrijven werken en gebruik maken van ICT moest en kon beter. Dat is nog steeds de rode draad en ons DNA. We willen altijd weten hoe alles werkt en dit vertalen naar voordelen voor onze klanten. Techniek mag daarbij nooit een probleem of belemmering zijn. We gaan net zo lang door totdat er een oplossing is.

Vandaag is niet morgen
In de keynote gaf ik aan dat wat we vandaag doen, niet de dag van morgen is. De ontwikkelingen in de markt liggen daaraan ten grondslag. De ‘moderne werkplek’ is meer en meer een faciliteit aan het worden. De meerwaarde voor de klant gaat zitten in ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van IoT, BI en big data. Termen die je steeds vaker voorbij ziet komen en waar Proxsys zich op ontwikkelt. Dat is wat ik aan onze mensen benadrukte.

Erik onze held
Voorafgaand aan de keynotes overhandigde ik samen met mijn HR-medewerker Sophie aan Erik een fraaie fles Champagne. Dit omdat Erik onlangs door Microsoft is uitgeroepen te MVP (Most Valuable Professional). Een titel om enorm trots op te zijn, temeer omdat er in Nederland maar veertien MVP-ers zijn. We zijn met z’n allen dan ook super trots op Erik.

Complimenten vlogen ons om de oren
In de ‘afterparty’ van de keynotes daagden twee dames van De Complimentenmeisjes ons uit om onze comfortzone te verlaten en voor een collega een compliment op een kaartje te schrijven. Na wat onwennig draaien op de stoel, kwamen de complimenten los en liepen diverse collega’s blij en trots in de zaal rond. Al met al was het een geslaagde avond waar ik zeer tevreden op terug kijk.

Wil je een keer met mij of 1 van mijn collega’s van gedachten wisselen over wat er zoal in de markt gebeurt en hoe wij daar tegenaan kijken? Kom gerust een bak koffie drinken.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen