AppManagEvent 2019

Weer topsprekers bij AppManagEvent 2019

14 oktober 2019

Afgelopen vrijdag heb ik het AppManagEvent 2019 bezocht in de Jaarbeurs in Utrecht. Persoonlijk vind ik het AppManagEvent de laatste jaren ontwikkeld tot 1 van de beste IT conferenties in Nederland met elk jaar echte topsprekers. Dit jaar waren dit bijvoorbeeld Sami Laiho (beste speaker Ignite 2018), OSD Guru Johan Arvidmark en Tim Mangan (grondlegger App-V).

De openingskeynote was van Sami Laiho. Hierbij ging het vooral over de bedreigingen van nu en van de komende jaren. Van nu zijn dit vooral Malware, Cryptolocker, Phishing, Mining en IoT devices. Voor de toekomst zal dit meer mobiele malware worden, cyberaanvallen op steden en vooral ook Social Engineering (meer nodig als de wachtwoorden komen te vervallen).

De sluitingskeynoye was van Tim Mangan en ging echt over applicatie packaging. Tijdens deze keynote heb ik mijn Twitter feed en mail weggewerkt. :)

De belangrijkste take-aways van de sessies die ik heb bezocht staan hieronder.

Identity, the solid base for your organization’s future

Sander Berkouwer
In deze sessie vertelde Sander over de identities in Azure AD. Op zich een goede en duidelijke sessie alleen was deze meer bedoeld voor mensen die hier nog niet zoveel kennis van hadden. Helaas dus geen hoogtepunten.

A Day in the Life of an OSD Guru!

Johan Arwidmark
In deze sessie liet Johan wat van zijn OSD (Operating System Deployment) kennis zien. Zo liet hij zijn upgrade task sequences zien en hoe hij de succes grade van upgrades verhoogde tot 99% door te werken met task sequences die eerst alles opschoont en daarna een pre-upgrade validatie doet. Daarnaast liet hij een aantal Microsoft tools zien die je kunnen helpen het internetverkeer veroorzaakt door Windows 10 deployments terug te brengen, zoals BranchCache en PeerCache.

PowerShell Tips & Tricks

Jeff Wouters
In deze sessie kregen we een aantal tips over Powershell te zien. Deze sessie vond ik tegenvallen. Een tip was bijvoorbeeld om VS Code te gaan gebruiken (No shit, Sherlock!).

Azure AD Domain Services; A replacement for your on prem AD?

Erwin Derksen
Deze sessie ging over AADDS (Azure Active Directory Domain Services). AADDS is een dienst waarbij er 2 DC's in Azure voor je opgespind worden die je kan gebruiken als DC's in Azure. De bron van AADDS is de Azure AD. Deze sessie zat ook vrij goed in elkaar, maar als je hier al een beetje ervaring mee hebt hoor je niet veel nieuws.

So, you’ve implemented Microsoft Defender Advanced Threat Protection...

Kenneth van Surksum & Erik Loef
In deze sessie lieten Kenneth en Erik zien wat Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) is. Daarnaast lieten ze ook zien dat er na het inregelen van deze dienst er toch zeker nog wel wat werk te doen is.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen