Datacenter Oranje (8)

Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation

10 maart 2017 door Jasper Blom

Dossierkennis is uiteraard cruciaal voor een advocaat. En wellicht ziet u dan een toga voor u, gebogen over een dik papieren dossier, in een dikke dossiermap, met op de achtergrond een grote dossierkast. En wellicht ziet u niet een advocaat op badslippers, op de camping, achter de laptop – toch gebeurt het. De advocaten van Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation (JBS) hebben sinds februari 2014 hun kantoor en dus hun dossiers altijd bij de hand. De advocaten kunnen altijd en overal werken. Dat is niet alleen pure luxe, maar ook state of the art voor een modern, flexibel kantoor dat maximale service wil bieden aan de cliënt. En soms is ICT zelfs een ‘winner’ in de rechtbank – want hoe fijn is het voor een jurist om alle bestanden (via wifi of door het offline beschikbaar hebben van het dossier) snel te kunnen doorzoeken op dat éne cruciale bewijsstuk in plaats van – met het zweet op de rug – te bladeren door een hutkoffer met dossierstukken. Soms is beschikbaarheid net zo belangrijk als kennis.

Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation is een kantoor met vijf bevlogen advocaten en een stevige back-office. En begin 2013 werd in Wijchen het oordeel geveld: de server (toen nog in huis) was aan vervanging toe, de infrastructuur was aan het eind van zijn Latijn en de telefonie was niet meer anno 2013. De externe adviseur Process-IT.nu met kennis van de advocatuur (een vak apart) en van ICT (wellicht nog een aparter vak) stelde de lijst met eisen op. Helemaal bovenaan stond veiligheid; niet verwonderlijk vanwege de aard van het vak. Op nummer twee stonden betrouwbaarheid en beschikbaarheid: altijd en overal kunnen werken. Bereikbaarheid was nummer drie: een goede integratie van de vaste en mobiele telefonie – geen overbodige luxe in een beroep waar in sommige gevallen verplicht binnen twintig minuten moet worden gereageerd. En op nummer vier: de mensen – er moet een klik zijn. Uit drie aanbieders is Proxsys gekozen. Doorslaggevend was de rechtstreekse en dus zeer veilige lijn naar het datacenter. Maar ook belangrijk: één aanspreekpunt en één factuur. Dus geen rompslomp, want bij een advocatenkantoor is tijd echt geld. JBS is nu al voorbereid op de digitale rechtspraak; eerder dan sommige collega’s – dat blijkt soms al in de rechtszaal. En als dan de punten een, drie en vier voldongen feiten zijn, dan wordt punt twee de ‘satisfier’: echt altijd en overal – veilig en zorgeloos – kunnen werken. Overal de mogelijkheid dossierkennis in het hoofd te uploaden. Zelfs op badslippers. Zelfs op de camping.

“Met een full-time praktijk en een jong gezin is het cruciaal om over de beste faciliteiten te beschikken om altijd en snel bij je dossiers te kunnen, ook als je niet fysiek op kantoor bent.”
- (Caren) Schipperus, Advocaat -

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen