Proxsys_Password

LastPass voor Van Noordenne Accountants

08 april 2019 door Johan Mos

Van Noordenne Accountants is een deskundige organisatie, die dagelijks met ondernemers samenwerkt om de beste resultaten te behalen. Ze bieden ondernemers een veelzijdig dienstenpakket aan. Daarbij zorgen ze ervoor dat ondernemers over de juiste cijfers beschikken en kijken ze mee naar de toekomst. Dat stukje toekomst komt ook terug in de werkwijze van deze organisatie. Bij Van Noordenne Accountants vinden ze het belangrijk om voorruit te kijken en voorop te blijven lopen. Dat betekent meegaan in de trend van digitalisering.

Data van accountants beveiligen

Proxsys levert de ICT voor Van Noordenne Accountants en ondersteunt de organisatie bij de digitalisering van haar processen. Binnen de organisatie maken werknemers veel gebruik van digitale databanken, waar ze soms een eigen inlog en soms een gedeelde inlog voor hanteren. De directie voelde de behoefte om de veiligheid van deze inlogcodes te waarborgen. Zelf maakte zij al gebruik van LastPass. Ze kozen ervoor om het gebruik van deze tool verder uit te rollen binnen de organisatie. Om het proces soepel te laten verlopen, schakelde zij de hulp van Proxsys in.

Nooit meer simpele wachtwoorden

LastPass is een online programma dat helpt om wachtwoorden op een veilige manier te onthouden. Het is eigenlijk een digitale kluis voor wachtwoorden. Door LastPass binnen een organisatie te hanteren, creëer je een stukje veiligheid. Werknemers hoeven geen simpele wachtwoorden te gebruiken, want ze hoeven ze niet langer zelf te onthouden. Ook is het niet meer nodig om wachtwoorden op papier of in een document te bewaren of via de mail naar collega’s te sturen. LastPass biedt de mogelijkheid om in een beveiligde omgeving wachtwoorden en websites op te slaan en met collega’s te delen. En als medewerkers uit dienst gaan, dan kan het account met alle wachtwoorden worden verwijderd zodat deze niet hoeven te worden gewijzigd.

Uitrol LastPass

De implementatie van LastPass is soepel verlopen. Deze begon met een instructie van Johan Mos, Proxsys, aan Egbert Scholten, ICT-medewerker bij Van Noordenne Accountants. Daarna heeft Egbert het gebruik van LastPass binnen de organisatie verder uitgerold. Allereerst heeft hij een handleiding opgesteld en deze samen met de uitnodiging voor LastPass rondgestuurd naar alle collega’s. Vervolgens heeft hij per afdeling uitleg gegeven aan de collega’s over het gebruik van deze tool.

“Via het dashboard hebben medewerkers eenvoudig toegang tot de beveiligde omgeving waarin hun websites en wachtwoorden staan opgeslagen. Via dit dashboard kunnen ze veilig inloggen en veilig wachtwoorden met collega’s delen. De tool is eenvoudig in gebruik en creëert een stuk veiligheid zonder extra drempels.”

- Egbert Scholten, ICT-medewerker -

LastPass voor organisaties

Van Noordenne Accountants heeft LastPass aangeschaft via Proxsys. Ze maken gebruik van een teamlicentie. Deze licentie maakt het mogelijk om websites en wachtwoorden onderling te delen. De ervaringen met LastPass zijn positief.

https://www.vannoordenneaccountants.nl/

Gerelateerd:
Regelmatig je wachtwoord wijzigen, zinvol of niet?
Hoeveel wachtwoorden gebruik jij al?
Beveilig LastPass met Two Factor Authenticatie

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen