Waterschap werkzaamheden foto HR (24)

Waterschap Hollandse Delta

16 oktober 2019 door Paul van Gastel

"We mogen ons weer klant voelen." Dit was de conclusie van het Waterschap Hollandse Delta (WSHD) toen wij het WAN-project aan hen mochten opleveren. Een mooi compliment na het voltooien van een mooie opdracht; 280 locaties verbinden in één Wide Area Network.

Onlangs hebben we bij de oplevering van het project stilgestaan. Voor Waterschap Hollandse Delta was dit namelijk de kroon op een aanbesteding die ze 3 jaar geleden zijn gestart. Voor ons een mijlpaal, omdat we het migratieproject hebben afgerond en nu de continue beheerfase start.

Verrassende aanbieder

De aanbesteding heeft zijn oorsprong in de wens tot samenwerking vanuit de technische experts binnen de waterschappen. Ze hebben de overtuiging dat samenwerking en bundeling bijdraagt aan een beter en kostenefficiënter resultaat.

De deelname van Proxsys als één van de partijen die inschreven op hun aanbesteding, was voor hen een aangename verrassing tussen de usual suspects. Ze hebben zich goed georiënteerd op ons en al snel groeide het vertrouwen. Eerlijk is eerlijk, dat Proxsys als winnaar van de aanbesteding uit de bus kwam hadden ze bij start van de aanbesteding niet verwacht.

Partnerschap

Na afronding van alle formaliteiten kon de samenwerking van start. Die samenwerking voelde meteen goed. Ze hadden toegang tot alle stakeholders en betrokkenen in de aanbesteding en vanuit de drie betrokken organisaties konden alle betrokken technische experts een goede klik maken. Ze ervoeren een sterke culturele match van pragmatisch zaken doen, snelle doorlooptijden, transparantie en een professionele flexibele projectuitvoer.

Weer écht klant zijn

Ter voorbereiding van het tekenmoment heeft WSHD het traject intern besproken. De samenvatting waar ze unaniem op kwamen was “Bij Proxsys voelen we ons weer echt klant.”

Ze hebben een ketenpartner gevonden in plaats van enkel een supplier. Ze hebben een vertrouwde partij die ze op meerdere fronten kan helpen en waarmee ze kunnen sparren over projecten en ontwikkelingen waarmee ze bezig zijn, ook al voeren ze die uit met andere partijen. Ze kijken uit naar een jarenlange samenwerking en voelen dat het pas net is begonnen en er nog veel meer in het verschiet ligt.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen