PROXSYS

Dichten van lek bij Microsoft Exchange heeft impact op jouw IT

03 maart 2021

Bij Proxsys vond vanmorgen een (virtuele) spoedvergadering plaats vanwege een bericht vanuit Microsoft. Er zijn vier beveiligingslekken (zeroday-kwetsbaarheden) gevonden die om directe aandacht vragen. De dreiging van deze lekken is groot en er dient dan ook direct actie te worden ondernomen. Deze oplossing kan echter voor hinder zorgen bij onze klanten.

Vandaag werd bekend dat het Chinese HAFNIUM actief gebruikt maakt van een aantal lekken waardoor ze, via het gebruik van een aantal acties, zichzelf toegang verschaffen tot een Exchange omgeving en zodoende bedrijfsdata kunnen stelen voor eigen gewin.

Microsoft heeft een oplossing hiervoor aangedragen. Het gevolg is dat je als klant tijdelijk hinder zult ondervinden van de herstelwerkzaamheden. Gezien de kritieke toestand van dit lek, is er vanuit Proxsys besloten om deze oplossing direct te implementeren. Daar zijn we dan ook sinds 12:00 uur vanmiddag mee bezig. Onze redenatie: liever een halfuur hinder dan het risico te lopen dat de data van onze klanten niet beschermd zijn.

Door de implementatie van de oplossing die Microsoft aangedragen heeft, wordt jouw omgeving weer veilig zonder dat jij er zelf iets voor hoeft te doen.

Heb je na dit bericht nog vragen? Stuur dan een mailtje naar jouw directe contactpersoon of via de reguliere kanalen. CISO (Chief Information & Security Officer) Martin van der Voort zal zijn best doen alle vragen te beantwoorden.

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen