Erik Loef is Microsoft MVP

Erik Loef is Microsoft MVP

05 december 2018

Aangenaam verrast was Erik Loef (CTO van Proxsys) over de toekenning van de Microsoft MVP (Most Valuable Professional) award. Loef ontving de award in de categorie ‘Cloud and Datacenter Management’. Hij behoort hiermee tot het selecte gezelschap van 15 professionals in deze categorie in Nederland.

Benoeming tot MVP
Microsoft is spaarzaam met het benoemen van een nieuwe MVP. Voor velen binnen de ICT-wereld is het een eer wanneer je de award ontvangt. Invloed uitoefenen op een benoeming is eigenlijk onmogelijk; de regie en organisatie ligt geheel in de VS. Om de award toegekend te krijgen moet je aan diverse criteria voldoen. Daarnaast dien je genomineerd te worden door een Microsoft medewerker of een andere, Microsoft Valuable Professional (MVP). In het geval van Loef waren dat Bert Wolters (Principle Consultant Cloud Infrastructure and Apps bij Inspark, Voorzitter Experts Live Nederland en Azure MVP) en Peter Daalmans (EM+S MVP, zelfstandig consultant en voorzitter WMUG NL). Deze werkwijze garandeert de professionaliteit en waarde van de award.

Bert Wolters zegt over de nominatie van Erik Loef: ‘Zijn community-liefde blijkt uit de ondersteuning van diverse evenementen van Experts Live en de WMUG en het delen van kennis op het gebied van security als spreker. Door hem te nomineren voor het MVP programma hoop ik dat hij nog beter in staat wordt gesteld om informatie te delen en de liefde tussen community en Erik te versterken’.

Peter Daalmans over Erik Loef: ‘Zijn tweede natuur is kennisdelen aan zijn collega’s en IT-Pros in de community! Voor mij alle reden hem te nomineren.’

Voordelen als MVP
De award ontvangen is een eer, veel interessanter nog zijn de voordelen die je als MVP tot je beschikking krijgt. En dat zijn er veel. Microsoft betrekt je bij veel ontwikkelingen die op de planning staan. Je krijgt toegang tot waardevolle en veelal confidentiële informatie. Je hebt als eerste toegang tot diverse testen en je hebt de beschikking over zogenaamde ‘third party benefits’ zoals gratis test-licenties. Dit zijn privileges die alleen toegankelijk zijn voor de MVP’s wereldwijd.

Loef ziet voor zichzelf ook louter voordelen: ‘Het opent deuren, je wordt gevraagd voor presentaties, je bent als MVP welkom tijdens de Microsoft MVP Global Summit op het hoofdkantoor in Redmond. Dat voelt voor mij toch een beetje als het hoogst haalbare op dit gebied. Wellicht het meest interessant is het netwerken met andere MVP-ers.’

Voor Proxsys en haar klanten is de MVP status ook van groot belang. Je hebt direct zicht op de marktontwikkelingen die gaan spelen. Dit is zeer waardevol bij het uitzetten van de technische koers van Proxsys. Dat is een strategische voorsprong waar uiteraard ook klanten van profiteren.

Kantoor omgetoverd tot MVP-bastion
In het kantoor van Erik kan je er niet meer om heen. Als nieuwbakken Microsoft MVP ontvang je namelijk vanuit Microsoft een ‘starterskit’ bestaande uit onder andere een badge, allerlei stickers en een knoopbutton. Daarnaast ontvang je een oorkonde en een sculptuur. Als na een jaar de MVP-status opnieuw wordt toegewezen, ontvang je een jaarring die je toevoegt aan de sculptuur. Loef: ‘Die ringen verzamelen is bij wijze van spreken al een doel op zich.’

Delen via

Altijd en overal Ongestoord en ongemerkt veilig werken

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen