Een rijke bedrijfsgeschiedenis en een moderne toekomst voor Intermail

MKB+

Terwijl Intermail haar 52-jarige jubileum viert, worden door de moderne werkplekken voor Intermail ingericht. Voor haar klanten voorziet Intermail het vlekkeloos verlopen van de complete mailingtrajecten.

Met een rijke bedrijfsgeschiedenis die meer dan vijftig jaar terug in de tijd gaat, heeft Intermail zich ontwikkeld tot een grote speler in de Nederlandse direct mail en transactie mail markt. Proxsys mag zich met trots de nieuwe ICT-partner noemen.

Als een echte spin in het web is de bedrijfslocatie van Intermail al 52 jaar op dezelfde plek in Nieuw Vennep. Daar startte de opa van de huidige directeuren Gert Rothert jr en Jeroen Rothert het bedrijf. Met deze origine en de twee broers die nu aan het roer van het bedrijf staan, is Intermail een echt familiebedrijf dat inmiddels 85 mensen in dienst heeft.

Ze specialiseren zich in het leveren van unieke content per adres maar zonder in te leveren op tijd of productie. Een van de grootste kernwaarden van Intermail is dan ook dat Direct Mail zo gepersonaliseerd mogelijk aangeleverd moet worden en dat ze altijd klaar staan voor hun klanten. Flexibiliteit, een no-nonsense aanpak en een heilige deadline zijn hierin de voortstuwende krachten.

IT en beveiliging
Bij Intermail behelst de techniek méér dan alleen computers met softwareprogramma’s. Op de twee locaties van Intermail staan naast de standaard techniek ook hoogwaardige printers en machines die voor een groot deel door Intermail zelf ontworpen zijn. Deze machines zorgen voor massaproductie aan de ene kant en een uniek document aan de andere kant. Een foutmarge is er niet. Dit betekent dat de standaard van Intermail, zowel op IT als op beveiligingsgebied, erg hoog ligt.

Als bedrijf hebben ze namelijk te maken met veel persoonlijke data. De ISO-standaarden zijn heel belangrijk. Daarom moet alles volgens de hoogst mogelijke standaard beveiligd worden. Alles wordt digitaal aangeleverd, deadlines worden strakker en de veiligheid van klantdata moet een constante garantie zijn. Goede en moderne IT faciliteert dit.

De toekomst van Intermail
Natuurlijk zijn de ogen niet alleen gericht op de historie van het bedrijf. Ook aan de toekomst wordt bij Intermail hard gewerkt. De vierde generatie familieleden druppelt langzaam als nieuwe werknemer het bedrijf binnen. Een 100-jarig bestaan is daarmee een reëel streven. Voor die tweede helft van het 100-jarig jubileum, worden er stappen gezet richting modernisering op het gebied van werkplekken, processen en beveiliging.

De zelfontworpen machines worden continu aangepast en ook de software wordt bijgewerkt. Daarnaast heeft Intermail een eigen methode ontworpen waarmee data geanonimiseerd kan worden. De rol van het Datateam dat werd samengesteld wordt daarmee steeds belangrijker.

De rol van Proxsys
“In Proxsys hebben wij een partner gevonden die meedenkt, een goede visie schetst en die door durft te vragen. Voor ons is het namelijk heel belangrijk dat Proxsys onze bedrijfsprocessen snapt.” Om de samenwerking goed te laten verlopen, brengt Proxsys daarom de klant altijd op de hoogte van de doelen. Verwachtingsmanagement is daar een belangrijk onderdeel van. Bij elke transitie naar het nieuwe, hoort namelijk ook het achterlaten van het oude. “Het is mooi dat we op onze verjaardag weer een grote stap kunnen maken in onze organisatie. Vol vertrouwen gaan we voor die honderd jaar.”

EMS
Cloud
EMS

Een rijke bedrijfsgeschiedenis en een moderne toekomst voor Intermail

Hybrid-Cloud
CityTec

Een rijke bedrijfsgeschiedenis en een moderne toekomst voor Intermail