Werken met het oog op de toekomst

MKB+
41 medewerkers

MAAT is een allround logistiek dienstverlener. Dat betekent dat er veel verschillende locaties zijn vanaf waar gewerkt wordt. Zo is er een logistieke locatie, een locatie voor opslag in loodsen en worden er ook heftrucs verhuurd en onderhouden. De werknemers van al deze verschillende locaties worden door Proxsys van een goed functionerende werkplek voorzien die het oog op de toekomst gericht houdt.  

Voor MAAT werden remote desktop werkplekken gefaciliteerd waar MAAT inmiddels al ruim acht jaar gebruik van maakt. In de tussentijd zijn deze werkplekken regelmatig vernieuwd om ze van de nieuwste functionaliteiten en handigheden te voorzien.  Hierdoor kunnen de server gebaseerde applicaties gebruikt blijven worden terwijl ook de handigheden van cloud gebaseerde applicaties zoals Microsoft Teams en OneDrive stapsgewijs geïmplementeerd worden.

Een veilige remote desktop werkomgeving

Maat maakt gebruik van een uitgebreid applicatielandschap dat zaken als de financiële administratie, de transportplanning, de verhuur & service en de logistieke activiteiten ondersteunt. Voor dit alles is het essentieel dat het soepel, veilig en snel loopt. Het gehele beheer van deze applicatieservers vindt plaats in de eigen cloud oplossing van Proxsys. Ook vindt hier het beheer van de zogenaamde remote desktop werkomgevingen plaats.

De medewerkers kunnen dankzij deze werkplekken via een online omgeving altijd middels hun Client inloggen op hun werkplek en gebruikmaken van de applicaties, diensten en bestanden die ze nodig hebben zonder dat dit locatie gebonden is. De kantoorlocaties zelf zijn allemaal aangesloten aan het privé netnetwerk van Proxsys waardoor de veiligheid van deze verbinding gegarandeerd kan worden.

Sparringpartner en IT-beheerder

Een van de belangrijkste onderdelen zijn de vrachtwagens die af- en aanrijden voor het transport. Een belangrijke applicatie die wordt gebruikt volgt deze vrachtwagens zodat de locatie van de vrachtwagens te allen tijde kan worden ingezien.

Daarnaast dient Proxsys ook als sparringpartner voor MAAT. De IT is namelijk een belangrijk geïntegreerd onderdeel van de logistiek. Daarom is de helpdesk 24/7 bereikbaar om ondersteuning te bieden waar nodig. Deze ondersteuning wordt tevens geboden in het beheer van het netwerk op de onbemande truckparkeerplaatsen die MAAT, via de deelneming in TRE, in het beheer heeft. Op deze parkeerplaatsen kunnen truckers hun vrachtwagen met goederen en/of gevaarlijke stoffen veilig parkeren terwijl ze zelf uitrusten. Deze locaties zijn voorzien van een meldkamer en camera’s en ook hier is de uptime van het netwerk dus van groot belang.

Veiligheid en goede service zijn daarbij de drijvende kracht achter de ‘Happy At Work’ werkplekken van Proxsys voor MAAT.

Cloud
Lantor

Werken met het oog op de toekomst

Hybrid-Cloud
Rijschool Nederveen

Werken met het oog op de toekomst