Het beste van beide werelden: de hybride IT-oplossing voor de Werkendamse Verwarmings Centrale en Industrie

MKB+

De Werkendamse Verwarmings Centrale is een klant van Proxsys sinds het eerste uur (2001). Door de jaren heen zijn ze meegegroeid in technologische ontwikkelingen. Er wordt gebruik gemaakt van een hybride oplossing waarbij er zowel clouddiensten als server­applicaties door Proxsys gefaciliteerd worden.

De Werkendamse ontwerpt, adviseert, realiseert en beheert klimaatinstallaties voor woningcorporaties, vastgoedbeheerders, particulieren en bedrijven. Hieronder valt ook de belangrijke storingsdienst. Hiervoor is het van groot belang dat alle com­municatielijnen en ICT-systemen optimaal functioneren. Van planning tot rapportage en van ontwerp tot revisie. Alle afdelingen moeten zonder problemen data en gegevens kunnen verstrekken en uitwisselen. Van de installatie afdeling tot de service- en onderhoudsafdeling, maar ook aan de opdracht­gever.

Voor iedereen een passend profiel

Om de medewerkers van de Werkendamse zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, voorziet Proxsys hen van werkplekken. Deze werkplekken zijn afgestemd op speciaal ontworpen werknemersprofielen waarbij de benodigdheden van een bepaalde functie binnen dit profiel vallen. Zo kunnen de ontwerpers bijvoorbeeld gebruikmaken van Stabicad en Autocad. Dit is een tekentool waarmee zowel 2-D als 3-D ontwerpen gemaakt kunnen worden en die een zware aanslag is op de hardware. De ontwerpers worden zodoende voorzien van zowel de benodigde licenties als de bijpassende hardware.

Ook wordt er rekening gehouden met het gebruikte ERP-­systeem waarmee de Werkendamse werkt: Syntess. Dit systeem is afhankelijk van een applicatieserver en wordt dan ook volledig gefaciliteerd vanuit de diensten.

Veilig werken in de cloud

Om de functionaliteit, snelheid en eenvoudigheid van het (samen)werken nog meer te bevorderen, worden er ook bepaalde clouddiensten geïntroduceerd. Zo krijgt de Werkendamse toegang tot de Microsoft 365 diensten zoals cloud gebaseerde e-mail en bestandbeheer via Onedrive.

Om ook hiervoor de veiligheid te garanderen die geboden kan worden binnen het Proxsys datacenter, worden verschillende veiligheidsmaatregelen toegepast om eventuele hackpogingen te blokkeren. Onder deze maatregelen vallen bijvoorbeeld de multi-factor authenticatie (MFA) en het introduceren van een wachtwoordenkluis die eveneens met MFA beveiligd is.

Daarnaast is de Werkendamse nu ook aangesloten om het privé WAN-netwerk van Proxsys en kunnen ze gebruik maken van zowel een veilige glasvezelverbinding als draadloze wifi verbinding.

Al deze functionaliteiten en de geleverde hardware worden tegen een vast maandelijks tarief afgenomen door de Werkendamse. Hierdoor wordt de Werkendamse volledig ontzorgd op het gebied van werkplekken en IT-beheer zodat alle medewerkers ‘Happy At Work’ kunnen zijn.

Connectivity
Intermail

Het beste van beide werelden: de hybride IT-oplossing voor de Werkendamse Verwarmings Centrale en Industrie

Cloud
Solid Systems

Het beste van beide werelden: de hybride IT-oplossing voor de Werkendamse Verwarmings Centrale en Industrie