Oranje Datacenter (6)

Dubbele identiteits-controle

De dubbele identiteitscontrole is te activeren om er zeker van te zijn dat er geen ongeautoriseerd gebruik gemaakt wordt van het netwerk. Bij een dubbele identiteitscontrole dient de gebruiker, naast zijn gebruikersnaam en wachtwoord, een token in bezit te hebben en een PIN code te weten.

Voor mensen die veel met een (eigen) laptop werken, is dit de beste manier om veilig toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk buiten kantoor. Daarnaast is het mogelijk een cliënt op een Windows omgeving te plaatsen waardoor sterke authenticatie mogelijk is op bijvoorbeeld Remote Desktop Servers. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat zodra mensen fysiek toegang hebben tot servers er nog steeds dubbele toegangscontrole plaatsvindt. Dit is dus voor zowel binnen als buiten kantoor van toepassing.

Vanuit met name beveiligingsoogpunt en beheer is het aan te raden om alle gebruikers te activeren in plaats van een deel van de gebruikers. Beveiliging is immers zo sterk als de zwakste schakel. De tokens worden eenmalig ingekocht / geactiveerd; de dienst wordt maandelijks gefactureerd.

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen