proxsys - happy-at-school-header-1 proxsys - onze-klanten-header-1 proxsys - stapt-u-over-van-crappy-naar-happy

Ere wie ere toekomt

De datacenters waarvan Proxsys gebruik maakt in Amsterdam, hebben gisteren laten zien dat zij hun noodstroomvoorziening stuk voor stuk op orde hebben. Gisteren bleef het in een groot deel van Amsterdam donker door een grote stroomstoring.

Ook datacenters werden getroffen door de plotselinge stroomuitval. Noodprocedures gaan op zo’n moment direct in werking. Er wordt automatisch overgeschakeld op batterijen. Deze batterijen kunnen de stroomvoorziening slechts tijdelijk overnemen, maar lang genoeg om de aggregaten op te starten die de stroomvoorziening van de batterijen overnemen. Deze aggregaten kunnen (bij voldoende brandstof toevoer) blijven draaien tot de originele stroomtoevoer is hersteld.

Proxsys maakt gebruik van drie verschillende datacenters in Amsterdam. Eén daarvan (Global Switch) heeft daadwerkelijk moeten overschakelen op de noodstroomvoorziening. Deze overschakeling is volledig volgens plan verlopen, geen impact op de diensten dus! Ere wie ere toekomt; Global Switch heeft het goed voor elkaar. Vorig jaar nog heeft er een incident plaatsgevonden, met een onderbreking van de in de stroomvoorziening tot gevolg. Het is daarom extra geruststellend dat de noodscenario’s van Global Switch gisteren goed hebben gewerkt.

De dienstverlening van Proxsys heeft gisteren ononderbroken gefunctioneerd. Inmiddels draait ook Global Switch weer op normale wijze.

global switch amsterdam

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.