proxsys - happy-at-school-header-1 proxsys - onze-klanten-header-1 proxsys - stapt-u-over-van-crappy-naar-happy

Pas op voor ransomware!

Eerder hebben wij uw aandacht gevraagd voor het risico van zogenaamde phisingmails en ransomware. Op dit moment is er een toename van het aantal bedrijven en privépersonen dat slachtoffer is geworden van ransomware. We willen u daarom met dit bericht wederom attenderen op de risico's, want door oplettendheid kunt u aanzienlijke schade voorkomen.

Wat is ransomware? Via een e-mail proberen hackers software te installeren op uw computer, waarna al uw documenten onbruikbaar worden gemaakt. Door het betalen van losgeld (ransom) zouden uw bestanden weer worden vrijgegeven. Maar dit is niet het geval. Betaal daarom niet!

Er is altijd een handeling nodig van u als gebruiker om de ransomware te activeren. Doordat u klikt op een link, een bijlage opent of een download start vanaf een website, wordt de software actief op uw pc en kan het zich verspreiden over alle bestanden en mappen waartoe u toegang heeft.

Vooralsnog is er geen betere beveiliging dan zelf heel goed op te letten bij het behandelen van e-mail: komt de e-mail uit betrouwbare bron? Vertrouwt u het niet? Negeer de e-mail en verwijder hem. Open in geen geval bijlagen en download in geen geval software van websites waarnaar wordt verwezen.

Deel de informatie uit deze e-mail alstublieft met uw collega's. Samen kunnen we zo het risico op besmetting met ransomware beperken.

Meer weten over ransomware? Bel Proxsys, of lees verder.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.