PROXSYS

Wachtwoord wijzigen in de thuiswerkperiode

01 oktober 2020

Heeft jouw organisatie een wachtwoordbeleid waarbij periodiek je wachtwoord gewijzigd moet worden? Ook vanuit huis kan je je wachtwoord wijzigen en doorvoeren op het systeem.

Hieronder enkele stappen die je moet uitvoeren, werk je met de moderne werkplek van Proxsys dan gelden onderstaande stappen niet en kan je altijd via de toetscombinatie CONTROL + ALT + DELETE je wachtwoord wijzigen. Vergeet daarna niet om dit nieuw wachtwoord ook door te voeren op je mobiele telefoon of andere apparaten waarop je de e-mail van je werk ontvangt of andere zaken van je werk kunt bekijken.

Wachtwoord wijzigen zonder toegang tot kantoor via je computer of laptop van de zaak

Stap 1 - Verbind de Cisco AnyConnect op je computer met je organisatie (gewoon met je gebruikersnaam & wachtwoord) ; deze software staat op iedere laptop. Heb je de software nog niet, neem dan contact op met onze servicedesk of stuur een verzoek in direct vanaf jouw werkplek. Meer informatie hierover vind je hier. Je hoeft dan niet in de wacht te staan.

Stap 2 - Wanneer de verbinding is opgezet, wordt het scherm van AnyConnect geminimaliseerd, je hebt nu een directe verbinding met het werk netwerk;

Stap 3 - Druk nu op de toet combinatie CONTROL + ALT + DELETE en kies voor de knop ‘wachtwoord wijzigen’

Stap 4 - Wijzig hier je wachtwoord, let op : je bent nog niet niet klaar!

Stap 5 - Nadat je wachtwoord gewijzigd is, druk je opnieuw op CONTROL + ALT + Delete

Stap 6 - Kies nu voor ‘Vergrendelen’

Stap 7 - Log nu op je laptop opnieuw in maar dan met je zojuist aangemaakte wachtwoord

Je wachtwoord is nu op je laptop gewijzigd.

We adviseren om nu even af te melden op je laptop of om je laptop opnieuw op te starten.
Het wachtwoord zorgt dan er niet voor dat je een melding in Outlook krijgt dat je wachtwoord opnieuw moet worden ingevoerd.

Hierna is je wachtwoord overal doorgevoerd, let wel op dat als je op je telefoon ook e-mail ontvangt, je daar ook even het wachtwoord doorvoert om daar ook weer e-mail te ontvangen.

Moderne werkplek

Werk je met de moderne werkplek, dan gelden bovenstaande stappen niet en kan je altijd en overal je wachtwoord wijzigen zonder het opzetten van een VPN verbinding naar jouw werk netwerk. Bekijk hier de instructie voor het wijzigen van je wachtwoord in de moderne werkplek.

Delen via

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen