Hulphond

Non profit & overheid

Organisaties in de sectoren non profit en overheid onderscheiden zich ICT-technisch niet van organisaties in de profitsector. Toch is het relevant om ze te onderscheiden van elkaar. Stichtingen en overheidsinstellingen kennen een eigen dynamiek die ze onderscheidt van commerciële bedrijven.

First liners

Veel stichtingen hebben (soms incidenteel) te maken met grote groepen zogenaamde First Liners. Mensen die het gezicht zijn van de stichting, of ze nu collecteren, of cliënten helpen. Mensen met taken die zeer specifiek zijn. Ze hebben baat bij een beperkte mate van ICT-middelen, zodat ze hun werk snel en efficiënt kunnen doen.

Licenties

Scholen en goede doelen maken kans op het gebruik van licenties van Microsoft tegen een zeer scherp tarief. Het hebben van een ANBI-verklaring is een goede indicatie dat je hier als organisatie recht op hebt, al hanteert Microsoft haar eigen regels. Om in aanmerking te komen voor zogenaamde NonProfit-licenties, moet je in ieder geval aangemeld zijn bij Microsoft.

Delen via

Met een full-time praktijk en een jong gezin is het cruciaal om over de beste faciliteiten te beschikken om altijd en snel bij je dossiers te kunnen, ook als je niet fysiek op kantoor bent.

(CAREN) SCHIPPERUS, ALEX ADVOCATEN

De beste ICT leveren, dat doen we niet alleen