Beveiliging van de bovenste plank voor EMS

MKB+
133 medewerkers

European Merchant Services (EMS) zorgt er in Nederland voor dat ondernemers voorzien zijn van een betaaloplossing. Deze oplossing geldt voor zowel fysieke winkels als voor webwinkels. EMS is in verschillende landen in Europa actief. Dit betekent dat er binnen EMS sprake is van grote hoeveelheden data, geld en privacygevoelige informatie. Als een bedrijf als EMS toe is aan een nieuwe IT-omgeving en nieuwe werkplekken, betekent dit dat deze voorzien moeten zijn van de allerbeste beveiliging. 

De doelstellingen van EMS waren vanaf het begin duidelijk: er moesten flexibelere werkplekken komen, meer functionaliteiten, betere beveiliging en een datadriven overkoepelende blik op informatie.

Flexibele werkplekken

Proxsys verzorgt voor EMS het volledige IT-systeembeheer. Voor de werkplekken werd zowel nieuwe hardware als nieuwe software geleverd. Proxsys verzorgt hierin de levering van de hardware en beheert alle werkplekken, waaronder ook de laptops, servers en mobiele toestellen vallen. Tijdens deze migratie werden er back-ups gemaakt van alle bestanden zoals persoonlijke bestanden en e-mails. Ook werden bestanden overgezet van een fysieke opslaglocatie naar de cloudgebaseerde OneDrive functie. De geleverde laptops, allemaal voorzien van de laatste versie van Windows 10, zorgden ervoor dat EMS medewerkers vanaf nu flexibeler konden werken en niet meer locatiegeboden waren om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit werd versterkt door de gedeeltelijke transitie naar bepaalde clouddiensten, waardoor werknemers op elk moment en vanaf elke locatie kunnen inloggen op een online werkomgeving en daarnaast gelijktijdig in dezelfde bestanden kunnen samenwerken. In deze werkomgeving kan gebruik worden gemaakt van alle Office 365 clouddiensten zoals e-mail, Microsoft Teams, etc.

Trainingen

Bij deze migratie van werkplekken, hoorde ook training van de medewerkers zodat zij snel en eenvoudig gebruik konden maken van de nieuwe werkomgeving. Proxsys maakte hiervoor gebruik van het Microsoft Champions programma. Deze ‘Champions’ nemen een voortrekkersrol in binnen het bedrijf waarin de nieuwsgierige ‘Champions’ alle nieuwe functionaliteiten en werkwijzen leren kennen om deze vervolgens te leren aan hun (directe) collega’s. Deze key users kunnen nu optreden als eerste vraagbaak binnen EMS, waarmee een deel van het beheer in eigen handen terechtkomt. Samen met deze Champions wordt aan een volledige transitie richting de cloud gewerkt.

De onboarding van nieuwe collega’s wordt door Proxsys verzorgd. Een locatiebezoek dient in zo’n geval als onboarding van de nieuwe werknemer waarbij deze alle belangrijke informatie krijgt uitgelegd. Door deze dienstverlening wordt EMS volledig ontzorgd op dit vlak.

Hoogwaardige beveiliging

De overstap naar de Microsoft Cloud zorgde er eveneens voor dat er meerdere mogelijkheden aangeboord konden worden op beveiligingsgebied. Door het inrichten van Microsoft Cloud App Sercurity, Advanced Treat Protection op basis van het EMS E5 pakket is deze overstap een vereiste voor een bedrijf als EMS dat wil genieten van de allerbeste beveiliging.

De overstap naar de Cloud gebaseerde diensten van Microsoft zorgde ervoor dat er nieuwe mogelijkheden beschikbaar werden op het gebied van toegankelijkheid, productiviteit en beveiliging. Daarmee is de werkplek klaargestoomd voor de toekomst.

EMS
Cloud
EMS

Beveiliging van de bovenste plank voor EMS

Cloud
Lantor

Beveiliging van de bovenste plank voor EMS