Nieuwe mijlpalen op de horizon: het jarenlange partnerschap van NVD en Proxsys

MKB+
82 medewerkers

De NVD Beveiligingsgroep behoort tot de top-4 marktspelers in Nederland. Zij staan voor betrouwbare beveiligingsoplossingen voor verschillende soorten branches. Van bouwterreinen tot distributiecentra en van gemeentehuizen tot garagebedrijven.

Proxsys vormt al vele jaren de trouwe IT-leverancier van NVD. Deze jarenlange samenwerking heeft geleid tot een vruchtvol partnerschap dat beide partijen inspireert om te innoveren.

Het partnerschap van de NVD met Proxsys begon zo’n tien tot vijftien jaar geleden toen Proxsys de NVD voorzag van een provider independent IP-adres. Hierdoor kreeg de NVD een onafhankelijke status en werden de IP-adressen beschermd tegen derden. Daarnaast worden door deze ‘provider independent’ status wijzigingen makkelijker doorgevoerd en is de continuïteit hoger.

Het lange partnerschap zorgde ervoor dat er sprake was van een wederzijdse vertrouwensband. Dit maakte het voor beide partijen mogelijk om een scherpe en kritische blik op de huidige situatie en de toekomst te hanteren. Proxsys en de NVD vonden in elkaar een sparringspartner waarin Proxsys altijd uitgaat van het belang en de (toekomst)wensen van de klant.

De fundering voor de toekomst

De vraag die door de NVD bij Proxsys werd neergelegd stoelde op meerdere facetten. Het resulteerde erin dat Proxsys het IT-beheer van NVD overnam. Daarmee veranderde Proxsys van een externe partner naar een interne service waarbij de NVD werd aangesloten op het zogenaamde ‘enterprise netwerk’ van Proxsys. Dit is een unieke Proxsysdienst die gestandaardiseerde IT-oplossingen biedt waardoor deze niet alleen getest maar ook makkelijk implementeerbaar zijn. Het feit dat Proxsys de meeste diensten in eigen beheer heeft, zorgt voor een makkelijke overgang.

De alarm en servicecentrale van de NVD stond daardoor een aantal jaar onder tijdelijk beheer van Proxsys. Proxsys heeft in die tijd wijzigingen aangebracht in het kantoor- en alarm en servicecentrale netwerk en de fysieke bekabeling opnieuw gelegd. Het beheer van de alarm en servicecentrale is vervolgens overgedragen aan een derde partij, die ook de software van de alarm en servicecentrale beheert, waarmee de alarm en servicecentrale een volledig zelfstandig draaiende entiteit is geworden. Proxsys neemt met betrekking tot de alarm en servicecentrale de rol van internetprovider en connectiviteitspartner op zich. Daarnaast werd de NVD voorzien van werkplekken en kantoorfaciliteiten die voorzien zijn van de benodigde software en applicaties, maar die draaien op de datacenters van Proxsys zelf.

Partner van de toekomst

Met de werkzaamheden van Proxsys op IT-gebied is de NVD klaargestoomd voor de volgende fase in de, samen met Proxsys, opgestelde roadmap. Deze roadmap vormt de basis voor de te zetten stappen op IT-gebied voor de komende paar jaar. Na het voltooien van een roadmap, wordt de volgende opgesteld.

De volgende fase betreft in dit geval een migratie naar de zogenaamde ‘moderne ICT’. Deze vorm van ICT-beheer draait om productiviteit, security en identiteit. Een onderdeel hiervan is dat er uiteindelijk gefaseerd wordt overgestapt naar werken in de cloud waarbij gebruik kan worden gemaakt van de volledige Office 365 omgeving en er handige tools zoals wachtwoordkluizen aan het faciliteitenpakket worden toegevoegd.

Daarnaast wordt in de toekomst de focus gelegd op het databeheer van de NVD waarbij verschillende soorten data verzameld, bijeengebracht en geïnterpreteerd kunnen worden. Dit zorgt niet alleen voor een betere klantkennis maar ook voor het preventief voorkomen van veiligheidsproblemen, het mogelijk maken van een voorspellende en proactieve werkstijl en het makkelijker ontwikkelen van nieuwe modellen.

Met deze toekomstplannen in het achterhoofd, werden er voor de NVD gebruikersprofielen opgesteld die op de gebieden productiviteit, hardware, beveiliging, werkplek en innovatie op- en afgeschaald kunnen worden. Deze profielen richten zich op alle gebruikers binnen de NVD: van de kantoormedewerker tot de buitendienst en van de servicemonteur tot aan de alarm en servicecentrale medewerker. Daarbij wordt gezorgd dat de geleverde technieken en de kennis van de gebruikers hierover altijd evenredig naast elkaar lopen. Zo blijft de stap naar moderne ICT een stap en zonder dat het een sprong hoeft te worden.

Connectivity
Intermail

Nieuwe mijlpalen op de horizon: het jarenlange partnerschap van NVD en Proxsys

Connectivity
MAAT

Nieuwe mijlpalen op de horizon: het jarenlange partnerschap van NVD en Proxsys