Proxsys voor Solid Systems: een verse start met schaalbare groeimogelijkheden

MKB+

Groei vanuit frustratie. Dat is wat bij Solid Systems in 2017 zorgde voor een frisse wind in de IT-omgeving. De oude IT-omgeving van Solid Systems was al bij Proxsys in beheer toen werd geconcludeerd dat deze niet langer voldeed aan de eisen en verwachtingen. De komst van een nieuwe directie, met een grote groeiambitie, bleek het ideale moment voor de integratie van nieuwe remote desktopsystemen.

Solid Systems is een Nederlands beveiligingsbedrijf en elektrotechnisch installatiebedrijf dat onder andere de beveiliging en de elektrische installatie voorziet van MKB, Retail en residentiele objecten. Vanuit de nieuwe directie was er de wens om ook internationale aanwezigheid bij met name de Retail klanten te hebben. Solid Systems biedt veel soorten beveiliging waaronder inbraak-, camera- en brandbeveiliging. Al deze verschillende beveiligingssystemen worden door Solid Systems met elkaar geïntegreerd, zodat ze allemaal met elkaar samenwerken. Zij bieden dus een totaaloplossing op beveiligingsgebied met elektrotechniek als toegevoegde waarde. Een perfecte partner voor de alles-of-niets-ICT van Proxsys.

De oude IT-omgeving kon deze wens naar groei niet verwerken. Systemen liepen vol, processen verliepen traag en de IT-kennis van de medewerkers was niet langer up-to-date. Dit terwijl IT juist een schaalbare oplossing moet zijn die groei faciliteert in plaats van deze in de weg te staan. Schaalbaarheid was in deze hulpvraag erg belangrijk. Deze oplossing zorgt ervoor dat de groei, hoe snel of traag deze ook plaatsvindt, altijd bijgebeend wordt door de IT, tegen een vast maandbedrag in plaats van een investering die slechts aanhoudt voor de
komende vier jaar en waarschijnlijk korter door de explosieve groei die het bedrijf doormaakt.

Altijd en overal beschikbaar

Met de komst van een eigen centrale IT-omgeving kunnen in zowel binnen- als buitenland makkelijk nieuwe kantoren geopend worden. Deze hoeven slechts voorzien te zijn van een internetverbinding met een managed netwerk per locatie om door Proxsys operationeel gemaakt te kunnen worden. Dit wordt voorbereid, opgestuurd en op afstand opgeleverd na plaatsing door Solid medewerkers.

De online werkomgeving is een werkplek die slechts één keer ingericht en beheerd hoeft te worden. Hierop kunnen meerdere werknemers gelijktijdig inloggen op een bureaublad en vanuit deze omgeving aan de slag gaan met dezelfde applicaties en functionaliteiten. Deze online werkomgeving is altijd beschikbaar: op kantoor, thuis of bij een klant op locatie.

Door de enterprise technologie werden al deze remote desktop systemen sneller, actueler en makkelijker te gebruiken. Daarnaast werden alle Microsoft producten werden omgezet naar de meest actuele versie. Door deze vernieuwing en centralisatie werd de performance vanuit alle aspecten verbeterd.

Scheiding voor extra beveiliging

Het netwerk van de remote support afdeling zat voorheen verweven met de kantooromgeving van Solid Systems. Dit zorgde ervoor dat de systemen door elkaar liepen en er geen afgeschermde omgeving was voor de beveiligingsdiensten. Deze twee omgevingen werden van elkaar gescheiden om de beveiliging te borgen die een bedrijf als Solid Systems
wil uitstralen.

De servicemedewerkers werken voortaan primair op het servicenetwerk waarbij e-mails en bestanden binnen de kantooromgeving op een veilige manier geopend konden worden. Zo waren er geen risico’s meer op onderlinge besmettingen of hacks.

Schaalbaarheid beent groei bij

In de laatste paar jaar is de omvang van Solid Systems ver­drievoudigd. Een eigen IT-omgeving had deze groei niet kunnen bijbenen. De schaalbare omgeving vanuit het Proxsys datacentrum kon dit echter wel faciliteren.

Deze groei vroeg daarnaast om een nieuwe werklocatie. De verhuizing van Solid Systems was nu een simpele klus omdat alle faciliteiten niet langer op de locatie zelf, maar in de Proxsys datacenters aanwezig waren. Daarnaast bleek de verhuizing een uitgelezen moment om de infrastructuur te vernieuwen en te zorgen voor een goed wifi-netwerk met een stabiel bereik. Door dit stabiele bereik en de toevoeging van Exact, kon er nu niet alleen in de loods en in het magazijn digitaal gescand worden, maar konden servicebonnen ook makkelijker digitaal ondertekend worden. Dit droeg bij aan de efficiëntie van de medewerkers.

Ook buitenlandse kantoren kunnen heel eenvoudig ingericht worden met een vaste inrichting voor de infrastructuur en koppeling met het supportnetwerk. Zo zijn er de afgelopen paar jaar locaties in Duitsland, België, Polen en Frankrijk geopend.

Met de uitrol van een centrale IT-omgeving werd het werk en de omgeving zelf flexibeler, hoger beschikbaar en waren werknemers niet langer locatie gebonden. Solid Systems is nu klaar om de volgende stap te nemen in de, in goed overleg opgestelde ICT roadmap. Hieronder valt verdere integratie van de huidige remote desktop omgeving met de Microsoft 365 Cloud.
In dit project zal de migratie van mail en bestanden naar Office 365 gerealiseerd worden. Hierbij wordt ook gelet op de juiste beveiligingsmaatregelen zoals dubbele authenticatie bij
inloggen (MFA) en een upgrade naar de nieuwe security base­line van Proxsys. Zo wordt de omgeving klaargestoomd voor de toekomst van Solid Systems: een flexibele toekomst waarin het samenwerken binnen Solid Systems en haar partners nog beter verloopt.

Cloud
Solid Systems

Proxsys voor Solid Systems: een verse start met schaalbare groeimogelijkheden

Cloud
NVD

Proxsys voor Solid Systems: een verse start met schaalbare groeimogelijkheden